StoryEditorOCM
ĐiradaKIŠA ODGODILA PRODAJU SUVENIRA

Program Etno dana traje do početka lipnja

Piše Renata Grünwald i Larisa Pavleković
16. svibnja 2018. - 15:18
20180516_122507

Iako je kiša odgodila planiranu prodaju suvenira iz fundusa Narodnog muzeja na otvorenom, program Etno dana, jedinstvene manifestacije koja traje kroz cijeli svibanj, ide dalje.

- Smotra folklora je počela 2012.godine, ali odmah se vidjelo da je to tema koja traži proširenje. Zbog toga se prešlo na etno dane kroz koje se želi cjelovitije prikazati tradicijsku kulturu Sjeverne Dalmacije - rekla nam je voditeljica Jasenka Lulić – Štorić.

I ove godine u etno dane uključeni su mnogi vrtići te osnovne i srednje škole iz kojih su sudjelovali oni najzainteresiraniji koji gaje ljubav prema folkloru i kulturnoj baštini.

U sklopu ovogodišnjih Etno dana već su održane radionice glazbenoplesnog folklora, natjecanja učenika zadarskih škola u boćanju i slične manifestacije.

Program etno dana odvijat će se do 01. lipnja, do kada možete sudjelovati u drugim zanimljivim etno priredbama i aktivnostima jer će se u narednim danima ponoviti radionica plesa te će se održati degustacija tradicijske hrane sjeverne Dalmacije na kojoj ćete moći i okusiti kulturnu baštinu. Osim toga, još u dva navrata održat će se prodaja etno suvenira. Na raspolaganju u prostorima gradske straže bit će bookmarkeri, magneti, razglednice, etnološki katalozi, replike iške keramike i još mnogo toga.

 

24. travanj 2024 17:53