StoryEditorOCM
ĐiradaAKCIJA LIGE PROTIV RAKA ZADAR

Od Pozdrava Suncu do pozdrava Suncu – 12 minuta trčanja, brzog hodanja i šetnje

Piše Zadarski.hr
18. svibnja 2018. - 11:35
04-2017_CROPIX_izbor12

Liga protiv raka Zadar ove se godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna borbe protiv raka javnozdravstvenom akcijom "12 minuta kretanja protiv raka" koja je u Zadru nazvana "Od sunca do sunca". Javnozdravstvena akcija će se održati 19. svibnja s početkom u 11 sati i krenula bi s Pozdrava suncu - rivom - preko Foruma - do Sv. Frane i završila na Pozdravu suncu.

Akciju ispred Lige protiv raka Zadar vodi Ante Matulović, dugogodišnji član Lige protiv raka Zadar, a u njoj sudjeluju članovi i članice DŠR Relax, Udruga Maraške, Udruga studenata sestrinstva sa Zadarskog sveučilišta, Škola trčanja Zadar i mlađi naraštaji sportaša KK Zadar. Ovu javnozdravstvenu akciju podržava i Odjel za zdravstvene studije Zadarskog sveučilišta, s obzirom da je akcija edukativnog karaktera i usmjerena na važnost tjelesne aktivnosti, ali i poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

Liga protiv raka Zadar poziva sve građane da se priključe 12 minutnim trčanjem, brzim hodanjem, šetnjom laganim korakom i na taj način podrže i prihvate Europski kodeks protiv raka.

26. travanj 2024 21:53