StoryEditorOCM
ĐiradaJAZZ&BLUES 2018

U Zadar ovoga ljeta stiže Trilok Gurtu Band!

Piše M.K.
21. svibnja 2018. - 22:52
Trilok_Gurtu_Band_1524738497

Koncert Trilok Gurtu Banda iz Indije otvorit će ovogodišnji Zadar jazz&blues festival. Slavni svirač table i udaraljkaš Trilok Gurtu tijekom karijere svirao je s poznatim glazbenicima raznih žanrova: Archiem Sheppom, Bobom Dylanom, Ericom Claptonom, Cesariom Evorom, Katiom i Marielle Lebeque i skupinom Oregon.

Kao vođa skupine snimio je niz albuma na kojima su svirali slavni glazbenici poput Joea Zawinula, Ralpha Townera, Pata Methenyja i Salifa Keite. Svestran je udaraljkaš koji uspješno spaja indijske ritmove sa swingom jazza, žestinom rocka i glazbom raznih kultura, poput afričke, brazilske, indonezijske, japanske ili kineske. Down Beatovi kritičari godinama su ga proglašavali najboljim udaraljkašom, a isto priznanje dodijelio mu je i časopis Drum Magazine.

Prvi Zadar jazz&blues festival u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice grada Zadra održan je 2015. godine u sklopu 21. Zadarskoga kazališnog ljeta. Ove godine od 25. do 27. srpnja na otvorenoj terasi Muzeja Antičkog stakla u Zadru, od 21.30, publika će moći uživati ćemo u tri vrhunska jazz koncerta u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra: 25. srpnja Trilok Gurtu Band, 26. srpnja Gabi Novak i Matija Dedić Trio, gost: Elena Stella i 27. srpnja Dobet Gnahore (Cote d´ Ivore France).

26. travanj 2024 19:20