StoryEditorOCM
ĐiradaPROGRAM ZA MLADE POVODOM WARHOLOVE IZLOŽBE

'Ukradi' svojih 15 minuta slave, prijavi se!

29. svibnja 2018. - 22:42
ST-PopUp11909-kul

"U budućnosti će svatko biti slavan na petnaest minuta", legendarna je izjava umjetnika Andyja Warhola, čija će izložba "Enter into My Life" uskoro krasiti prostor Kneževe palače. Poneseni vizionarstvom njegove spomenute krilatice, organizatori su odlučili dati priliku mladim glazbenicima, suvremenim performerima, fotografima, video-umjetnicima, plesačima, dizajnerima, novomedijskim umjetnicima, glumcima, pjevačima i ostalim predstavnicima kreativnog sektora da u vrijeme održavanja izložbe pokažu i svoj rad u atriju Kneževe palače.

Svrha je ovog programa, pod nazivom "15 minutes of fame", omogućiti mladim autorima do 30 godina besplatan, promišljen i kvalitetan profesionalan kontekst u kojem će javnosti izložiti svoju kreativnu osobitost, a kako doznajemo od voditeljice Lorene Peroš, trenutno su u izradi plakati kojima se kreativci pozivaju na sudjelovanje.

– Za sada imamo samo dvije prijave, no nadamo se da će dosta mladih kreativaca prihvatiti izazov. Uskoro ćemo postaviti plakate i u škole. Širok je raspon umjetnosti u pitanju, a u Zadru do sada još nije bilo sličnih natječaja. Mladi kreativci uglavnom se okupljaju na alternativnim lokacijama, a ovo je prilika da svoj talent pokažu i u javnoj instituciji, zato ih pozivam da se na to odvaže – kazala je Lorena Peroš.

Ako ste se prepoznali u opisu, onda je atrij Kneževe palače u Zadru svakog četvrtka navečer, između 21. lipnja i 13. rujna., rezerviran samo za vaše kreativne vještine. Svoj životopis te fotografiju i/ili snimku rada potrebno je poslati na e-mail adresu 15minutesoffamezadar@gmail.com do 20. lipnja.

26. travanj 2024 16:31