StoryEditorOCM
ĐiradaLJETO JE PRED VRATIMA

Evo što nam nudi vikend u Zadru

Piše Ana Franić
7. lipnja 2018. - 20:34
backstage2

Temperatura na termometru iz dana u dan raste. Turisti stižu sa svih strana željni doživljaja i zabave. Ljeto nam je pred vratima, a kada govorimo o događanjima Zadarska županija kao da se još nije probudila iz zimskog sna. Kao turisti odlučili smo provjeriti što nam to točno nudi Zadarska županija ovaj vikend i gdje bi mogli prođirati i zabaviti se. Nismo se baš usrećili.

Gledali smo Zadar, Nin, Biograd, Sveti Filip i Jakov, Benkovac, Tkon, Dugi otok, Ugljan, Pašman, Novigrad, Posedarje i Pag. Od svih navedenih, nešto događanja pronašli smo u Zadru.

Tako se u petak od 21 sat na Poluotoku u Varoši tradicionalno održava feštica na kojoj gosti mogu uživati u klapskoj pjesmi i lokalnoj spizi.

U isto vrijeme u Citadeli (dvorištu studentskog restorana) studenti Sveučilišta u Zadru koji polaze kolegij Antička kazališna radionica izvest će starogrčku komediju "Aristofanovi Aharnjani iliti Savudrija". Ulaz je slobodan.

U subotu u zadarski Qbar stiže DJ Teo Harouda koji će otvoriti ljetnu sezonu zbivanja na elektroničkoj sceni. Za zagrijavanje su zaduženi zadarski DJ-evi Andrologic i Mony, a vrata Qbara otvaraju se u ponoć.

U nedjelju za kraj vikenda, u 21 sat na Narodnog trgu nastupit će grupa "Calypso" izvodeći najveće domaće i svjetske hitove od 50-ih godina prošloga stoljeća do danas. Ulaz je slobodan.

Tijekom cijelog vikend na Rivi se nalaze male tržnice "Italia Fest" na kojima se građanima predstavljaju razni talijanski gastronomski proizvodi i specijaliteti, a možete ih posjetiti od 8.30 do 20.30 sati.

19. travanj 2024 03:00