StoryEditorOCM
ĐiradaKVARTART: SUBOTA JE POSVEĆENA ZADARSKOM GLAZBENIKU, KRITIČARU, KNJIŽEVNIKU I GLUMCU

Hommage Anti Perkoviću

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2018. - 17:10
KvartArt2018_plakat

U subotu, 16. lipnja u sklopu drugog zadarskog urbanog festivala KvartArt održat će se dan posvećen prerano umrlom Zadraninu Anti Perkoviću, glazbeniku, kritičaru, književniku i glumcu koji je na hrvatskoj sceni ostavio neizbrisivi trag. Antin dan će započeti u 11 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice projekcijom dijelova iz dokumentarne TV serije "Borderland Soundtrack" inspirirane njegovom knjigom " Sedma republika" redateljice Brankice Drašković.

U 18.30 sati otvaramo izložbu „Fragmenti iz Zadra – Ante u razgovorima sa zadarskim prijateljima“ koja će biti postavljena u Dnevnom boravku. Dan će se nastaviti u 19 sati okruglim stolom „Ante i glazbena kritika, glazbeno stvaralaštvo; Ante i književnost; Ante i radio“ u Skate parku. Sudionici okruglog stola su: Roman Simić, Boris Pavelić, Ljubica Letinić, Krešimir Blažević, Borut Šeparović i Zoran
Stajčić.

U isto vrijeme i na istom mjestu predstavit će se drugo izdanja Antine knjige „Sedma republika“, a prezentirat će je Krešimir Blažević (Rockmark) i Boris Pavelić. Vrhunac večeri bit će koncert grupa koje su svojim radom od Ante Perkovića kao kritičara uvijek dobivale pozitivne komentare: Lice mista, Letronika i Mayales u Žutinelu s početkom u
22 i 30 h.

PROGRAM:
Multimedijalna dvorana GKZD 11 h – PROJEKCIJA: Dijelovi iz dokumentarne TV serije" Borderland Soundtrack" inspirirane knjigom " Sedma republika" Ante Perkovića (Redateljica: Brankica Drašković)

Dnevni boravak 18 i 30 h – IZLOŽBA: Fragmenti iz Zadra – Ante u razgovorima sa zadarskim prijateljima

Skate park 19 h – OKRUGLI STOL I PREZENTACIJA KNJIGE SEDMA REPUBLIKA - Ante i glazbeno stvaralaštvo, kritika, književnost, radio / Sudionici: Roman Simić, Boris Pavelić, Ljubica Letinić, Krešimir Blažević, Borut Šeparović, Zoran Stajčić


Žutinel 22 i 30 h – KONCERT: Lice mista, Letronika, Mayales

MAYALES
Devet pravovjernih junaka domaće glazbene scene predvođenih autorima Petrom Beluhanom (vokal), Vladom Mirčetom (gitara) te Lukom Gečekom (gitara), predstavljaju svoj sanjivi pop rock umočen u psihodeliju nekih prošlih i budućih vremena, nebeske melodije i prepoznatljive gitarističke rifove.
Koncertnu postavu upotpunjuju i producenti albuma Jura Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas), odnosno bubnjar Edi Grubišić Cipal (Detour, ex TBF, Bilk) te mladi basista Roni Nikolić (NLV) i pjevačica Nikolina Kovačević (Dementronomes).

Ekipi Mayalesa nedavno su se pridružili Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips, ABOP, Krijes) i Igor Ivanković kao fx ton majstori.

LETRONIKA
Riječ je mješovitom rovinjsko-zagrebačkom sastavu u kojem je za mikrofonom Đana Šegon, koju mnogi znaju kao pjevačicu grupe Kultura iz 1990-ih, dok su uz nju sugrađanin Marko Kalčić, basist koji svirao na „Još“, posljednjem albumu grupe Svadbas, te okosnica te grupe, Pavle Miholjević i Jura Ferina.

LICE MISTA
Bend Lice mista nastao je 2011. godine u Preku na otoku Ugljanu. Bend je po svojoj vokaciji akustično orijentiran sa primjesama psihodelije, folka i post- punka, a njegovi članovi su: Frane Marčelić, klavijatura, harmonika, bas gitara; David Košta, vokal, akustična, klasična i električna gitara, harmonika, klavijatura; Ivo Dorkin, bubanj; i Luka Dunatov, klavijatura,perkusije, melodika, harmonika.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Glazba je u Kvartu!

Kvart vas zove!

18. travanj 2024 11:12