StoryEditorOCM
ĐiradaSLJEDEĆI TJEDAN POČINJE OLIPSKI LJETNI FESTIVAL

Uz brojne predstave, sve posjetitelje očekuje škola ronjenja, radionice izgradnje suhozida, te košarkaški turnir za najmlađe

Piše I.I.
6. srpnja 2018. - 19:15
IMG_20180706_114242

Monodramom "Sve što sam prešutjela" u izvedbi Mie Begović 14. srpnja s početkom u 21 sat započinje svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se odvijati do 10. kolovoza na Olibu. Festival su 2015. godine pokrenuli Udruga Olib te Kazališna družina Bastien, a njihov glavni cilj bio je oživljavanje kulturnih događaja na otoku.

- Prošle godine bila sam pomalo i ljubomorna što nisam sudjelovala na Olipskom festivalu, stoga sam kontaktirala Ljubu Zečevića, producenta festivala te izrazila svoju želju za gostovanjem sa svojom monodramom, kazala je Mia Begović koja će predstavu uz Olib izvesti još i na Istu (7. kolovoza) te na Silbi (8.kolovoza).

- Projekt je dugoročnog karaktera, a u budućnosti će se razna festivalska događanja odvijati i na drugim otocima u zadarskom arhipelagu kao što su Premuda, Dugi otok, Ugljan i drugi, rekao je Ljubo Zečević, ravnatelj i producent Olipskog ljetnog festivala čija je poveznica s ovim jadranskim otokom bila ljetovanje.

- Na Olib sam se dolazio odmoriti od posla i festvala koji se održavaju u ljetnom periodu, a na kraju sam na Olibu sam sebi napravio posao, šali se Zečević koji ističe kako Udruga Olib ima veliku ulogu u održavanju festivala na otoku.

- Bez njihove pomoći ovo ne bi bilo moguće. Iznimno je teško organizirati predstave na otoku zbog zahtjevne produkcije ali kada se predstava izvede, onda je zadovoljstvo glumaca i čitave produkcije duplo veće, ističe Zečević.

Uz monodramu Mie Begović, glazbeni dio svečanog otvorenja upotpunit će i Ervin Baučić & Band, dok 17. srpnja svi posjetitelji mogu uživati u poslastici Teatra Gavran "Sve o ženama". Zrinka posavec & Band izvest će 20.srpnja koncert Sevdah i Panonika, a 23. srpnja Binocular teatar predstavu "Jezične varijacije. Teatar Rugantino i Kazalište Planet Art 1. kolovoza izvest će komad "Za umrijet od smijeha", dok će 3. kolovoza Kazalište Mala Scena nastupati s "Pazi. Mazi. Voli.". Uz kazališne komade, najmlađi posjetitelji Olipskog ljetnog festivala moći će uživati u košarkaškom turniru koji se održava 25. srpnja. Društvo istraživača podmorja organizira "Malu školu ronjena", a svi zainteresirani mogu sudjelovati i na radionicama izgradnje olipskih suhozida.

20. travanj 2024 06:17