StoryEditorOCM
ĐiradaMAŠINA IGRE U SURADNJI S KAZALIŠTEM KNAP

Autorski projekt talentirane Zadranke Paole Slavice: koreodrama "Pod naponom" večeras u Kazalištu lutaka

28. kolovoza 2018. - 16:02
35486453_955395531308605_5950633633344651264_n

Ovogodišnji, treći po redu, “Nosi se” Teatra VeRRdi revije nastavlja druženje i razvoj platforme suradničkih organizacija i dodatno promovira zadarsku kazališnu nezavisnu scenu. U sklopu “Nosi se” predstavit će se i mlada umjetnička organizacija Mašina igre, umjetničke voditeljice, Zadranke Paole Slavice. Inspirirana tekstovima Ariela Dorfmana i Franza Xavera Kroetza, predstava „Pod naponom“ prikazuje čileansku djevojku iz vremena Pinochetove diktature u bolnom procesu ponovnog stjecanja identiteta i prevladavanja trauma nastalih stravičnom psihofizičkom torturom. Uz pomoć uspomena, umjetničkog stvaranja, suza i opsesija, protagonistica se opire nasilju koje je na njoj ostavilo vidljive i skrivene povrede.

- Jako mi je drago da smo dio ovog progresivnog festivala i da se predstavljamo zadarskoj publici, ujedno i mojim dragim kolegama s kojima sam i sama stasala kao glumica na nezavisnoj kulturnoj sceni.  Radi se o monokoreodrami koja u središte postavlja tijelo kao ogledalo individualne patnje, povijesne izopačenosti i otpora, a koja je nastala kao autorski projekt na inicijativu kolegice Andree Slame i mene, kazala nam je Paola Slavica zadužena i za plesni pokret u predstavi. Režiju potpisuje Davor Kovač, ujedno i sam glumac koji je svoj profesionalni put također započeo u Kazalištu lutaka Zadar, a glumi Andrea Slama.

- Svakako moram spomenuti i Kazalište Knap Zagreb s kojim smo u suradnji realizirali zagrebačku premijeru predstave. Pozivam vas dakle večeras da dođete i podržite mlade i nezavisne umjetnike, doživite nešto zanimljivo i drugačije, poručuje Paola. Predstava „Pod naponom“ započinje večeras u 22 sata u maloj dvorani Kazališta lutaka.

Ostali program kao i razgovor s utemeljiteljem Teatra VeRRdi Jurajem Arasom, pronađite ovdje!

19. travanj 2024 22:41