StoryEditorOCM
ĐiradaSUTRA U KAZALIŠTU

Predstava „Nasilje za nasilje nema opravdanja“

Piše Zadarski.hr
7. studenog 2018. - 12:40
obiteljsko nasilje

U organizaciji Policijske uprave zadarske i  Zadarske Županije, uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije u četvrtak će se Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru s početkom u 11 sati provoditi aktivnosti iz  preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.   

„Živim život bez nasilja“ (ŽŽBN) zajednički je preventivni projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se od 2010. godine provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva, lokalnom zajednicom i drugim zainteresiranim partnerima.

Projekt je usmjeren na sprječavanje nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima s ciljem izgradnje kulture nenasilja, nediskriminacije i tolerancije.

Ovom prigodom ciljana skupina su učenici sedmih razreda svih osnovnih škola na području Zadarske županije, njihovi nastavnici, stručni suradnici, roditelji i cijela lokalna zajednica.

Projekt se sastoji od više komponenti, a ovom prilikom učenici će gledati Theatro predstavu „Nasilje za nasilje nema opravdanja“ nevladine udruge Riječi/Prave/Predstave u izvođenju Ivane Krizmanić i Vedrana Komeričkog. Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći NE nasilju? Ovaj kulturno - edukativni program razotkriva različite situacije nasilja u svakodnevnom životu.

Nakon predstave uslijedit će koncert grupe Adastra. Grupa je autor i izvodi melodiju „Surovi grade“ posvećenu  mladiću Luki Ritz koji je bio žrtva nasilja.

U ovom projektu ujedinili su se policajci, umjetnici, odgojne ustanove, mediji i cjelokupna  lokalna zajednica, kako bi poslali poruku da nasilje nije rješenje te da nam nasilje nije potrebno. Potrebna nam je ljubav, međusobno razumijevanje, uvažavanje različitosti, potrebno nam je prijateljstvo - poruka je ovih preventivnih aktivnosti.

19. travanj 2024 06:38