StoryEditorOCM
ĐiradaUDRUŽENJE OBRTNIKA ZADAR:

Nizom svečanosti obilježava se 50-ti rođendan!

Piše Zadarski.hr
12. studenog 2018. - 17:48
image007

Udruženje obrtnika Zadar ove godine obilježava 50 godina svog postojanja, te će u mjesecu studenom kroz različita događanja obilježiti ovaj za obrtnike značajan jubilej.

Prvi u nizu događanja je izložba fotografija Ante Brkana o starim obrtima i izložba predmeta vezanih uz tradicionalni način obavljanja obrtništva, koja se otvara u ponedjeljak, 12.studenog, u 18 sati u Udruženju obrtnika Zadar.

U četvrtak, 15.studenog, će se u Udruženju obrtnika, s početkom u 12 sati, održati Okrugli stol na temu oživljavanja povijesne jezgre grada Zadra. Sudionici Okruglog stola su Robertino Dujela, pročelnik gradskog Odjela za komunalne poslove, Tomislav Korona, pročelnik gradskog Odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Ivica Katić, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Grada Zadra,   prof. dr. sc. Pavao Pavuša Vežić sa Sveučilišta u Zadru, te prof. dr. sc. Vinko Bakija, Igor Miletić, pročelnik Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Zadru i Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika. 

Središnja svečanost obilježavanja 50-te obljetnice postojanja Udruženja obrtnika Zadar održat će se u utorak, 20.studenog, u HNK Zadar, s početkom u 12 sati.

Predviđeno je prikazivanje dokumentarnog filma o 50. godina Udruženja obrtnika Zadar, dodjela priznanja istaknutim obrtnicima, te dodjela priznanja partnerskim institucijama.

25. travanj 2024 15:43