StoryEditorOCM
ĐiradaOVAJ PETAK ZAPOČINJE "FRIDAY TALKS" U INKUBATORU

Mišulić: Želimo pozicionirati Zadar na domaću IT kartu!

Piše Ana Franić
14. studenog 2018. - 23:05
44688712_1963164010647364_6742878786754183168_o

InZad inkubator i tvrtka Rentlio u Zadar tijekom tri petka u studenom dovode zanimljive predstavnike tehnološko-poduzetničke scene. Tko su oni? Kako je započeo njihov put i što su na tom putu naučili? Odgovore na ova pitanja svi zainteresirani mogu saznati svaki petak od 18 sati u prostorijama InZad inkubatora na "Friday Talksu".

- Želimo sugrađanima predstaviti zanimljive ljude koji nisu često u Zadru, a čije savjete i iskustva uistinu vrijedi poslušati. Nadamo se da će njihove pozitivne priče potaknuti nekog iz publike na promjenu, na akciju, na poduzetnički pothvat. Iako je zadarska IT scena još uvijek mala, ovakvim aktivnostima želimo pozicionirati Zadar na domaću IT kartu i promovirati naš grad u domaćoj tehnološko-poduzetničkoj zajednici, rekao je Marko Mišulić iz Rentlija.

Odgovore na brojna pitanja ovaj petak dat će Mateja Zbodulja koja vodi korporativnu prodaju na međunarodnom tržištu u Agriviju – jednom na najpoznatijih domaćih tehnoloških startupa. Mateja je 2016. godine dobila i nagradu Future Leaders (Women In Adria) u kategoriji tehnologija, a uvrštena je i u Top 50 ICT Women Croatia. Jako je aktivna u promociji IT-a kao poželjnog zanimanja za žene, a uz sve to odnedavno je i vanjska suradnica na Katedri za informatiku Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ulaz na sva predavanja je besplatan, ali broj mjesta je ograničen te je zbog toga potrebno na web stranici fridaytalks.rentl.io preuzeti svoju besplatnu ulaznicu.

U Zadar uz Mateju dolazi i 20-godišnji Albert Gajšak iza kojeg su već dvije uspješne KickStarter kampanje. Tvorac je globalno poznate MAKERbuino DIY igraće konzole, a MAKERphone kampanja ruši sve rekorde. Albert je odustao od fakulteta kako bi se posvetio stvaranju te danas zapošljava sedmero ljudi i jedan je od najmlađih hrvatskih poduzetnika. Njegovo predavanje na rasporedu je 23. studenog u 18 sati.

Infinum je jedna od najvećih domaćih softverskih tvrtki koja danas broji preko 170 zaposlenih u uredima u Zagrebu, New Yorku, San Franciscu i Ljubljani, a Tomislav Car je jedan od njenih osnivača. Njegova tvrtka čak se pet puta u posljednjih šest godina našla na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje i istoče Europe, a Tomislav u inkubator stiže 30. studenog.

25. travanj 2024 03:57