ADVENT U ZADRU 2018. Danas i sutra nastupaju Jinxi, TBF, Vanna i Nela Šarić

ADVENT U ZADRU 2018.

 Nikad moćnije estradno i glazbeno okupljanje za vrijeme Adventa u Zadru nije dosad zabilježeno: tri vrhunska koncerta pop i rock glazbe te nastup sopranistice svjetskog renomea Nele Šarić čekaju nas od petka do nedjelje.

Kako god da se okrene, ili što god da se voli, bit će to vikend snova za zadarskom Adventu. Zadranka Nela Šarić tako je već pozvala fanove na druženje s njezinom La donnom u atriju Palače Cedulin, ili u slučaju vremenskih nepogoda u atrij Kneževe palače.

- Energija koju osjećam na druženju sa zadarskom publikom zaista je posebna - kazala je Nela koja će u posebno dekoriranom atriju kod TIC-a, gdje je postavljena jelka od četiri metra s brojnim blagdanskim ukrasima, otvoriti ovaj glazbeni vikend u petak od 19 sati.

Iste večeri od 21:00 na Trgu Petra Zoranića nastupiti zagrebački Jinxi, jedan od najomiljenijih hrvatskih pop funk sastava. Jinxi slave 25 godina postojanja, promoviraju album Pogrebi &Pomiriši, a sjajna Jadranka Ivaniš Yaya obećava vrhunsku zabavu.

- Posljednji put svirali smo u Zadru prije dvije-tri godine, pa je ponekad dobro pričekati neko vrijeme da se pred publiku izađe s novim stvarima. Svirat ćemo nešto starijih pjesama, nešto novijih i sve hitove, a bit će možda i laganijih stvari - kaže pjevačica Jinxa koja Zadar uglavnom pamti kao radnu destinaciju. - Dođeš s kombijem, odradiš tonsku probu, pa nešto pojedeš i ništa ne stigneš vidjeti, ha, ha. Bila sam puno puta, zezam se, ali nikad nisam ostala tri-četiri dana da sve mogu u miru vidjeti i doživjeti. Kako čujem Zadar se dosta podigao. Ima dobru turističku vibru i ljudi ga hvale - obasipa Yaya Zadar komplimentima. Obrnuto će biti na koncertu, zadarski fanovi Jinxa pjevat će sa svojim omiljenim bendom.

U subotu u 20 sati pred zadarsku publiku u Hrvatskom narodnom kazalištu izaći će pop diva Vanna na Božićnom koncertu Rotary Cluba Zadar.

- Nadam se. Imamo neke nove klince na koncertima, mlada lica koja je lijepo vidjeti. To je neka nova generacija, klinci koji su bili još u trbuhu dok su im roditelji dolazili na naše koncerte- primjećuje zagrebačka pjevačica.

u subotu nakon paljenja druge adventske svijeće na adventskom trgu "žarit će i paliti" splitski TBF, pa iako nije rođeni Zadranin, već Splićanin, Mladen Badovinac iz TBF-a Zadar i zadarsku publiku poznaje jako dobro i jako dugo.

Naslovnica Đirada

Najčitanije