StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU NA NARODNOM TRGU NASTUPAJU POLAZNICI GLAZBENE ŠKOLE BLAGOJE BERSA

Evo što vas sve sutra očekuje na Poluotoku, u gradu će biti Djed Mraz i njegovi vilenjaci!

Piše Zadarski.hr
7. prosinca 2018. - 23:00
015 Neno Belan 02.12.2017, autor Iva Perinčić 15.JPG

Puna glazbe, ležerna i vesela - baš kako priliči ovom predbožićnom vremenu - bit će ova subota na Narodnom trgu, najviše zahvaljujući Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar. Subotnje jutro drugog tjedna Adventa u Zadru rezervirano je za zajednički koncert njihovih ansambala: u 11 sati nastupaju dječja klapa Fjok s voditeljicom, profesoricom Marjanom Dušević, djevojački zbor s voditeljicom, profesoricom Nadom Smoljan te Puhački orkestar čiji je voditelj profesor Dražen Habuš. A program je pravi prigodni, baš u duhu adventa i Božića, sa svima poznatim blagdanskim pjesmama i melodijama koje će u središte grada donijeti glazbenu čaroliju. Izvođači su spremni, program uvježban, pa se čeka samo početak koncerta, prenosi raspoloženje izvođača Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar.

- Male treme među njima uvijek ima, ali one pozitivne. Pogotovo ih raduje što nastupaju na Narodnom trgu, gdje ih puno ljudi može vidjeti i poslušati. Naši učenici se za ovakav koncert spremaju od prvog dana kad su upisali glazbenu školu. Ipak su se toliko trudili i žrtvovali za ove nastupe, jer ta djeca pohađaju istovremeno dvije škole, pa bi im zaista puno značilo da ih se posluša te nagradi pljeskom. Bila bi im to najveća motivacija - kaže ravnateljica Višić Karavida. Prva klapa ove škole, Bersice, čije su članice sada već i studentice, inspirirala je mlađe djevojčice da pokrenu novu klapu Fjok, a da je ideja bila više nego dobra svjedoči i prva nagrada koju su lani dobile na natjecanju dječjih klapa u zadarskom HNK.

Kako zvuče, poslušajte u subotu na Narodnom trgu, zajedno sa djevojačkim zborom i Puhačkim orkestrom. Inače, cijelo subotnje jutro bit će posvećeno najmlađima. Točno u 10 sati čarobna božićna povorka Djeda Mraza i vilenjaka kreće kroz grad na druženje s djecom i roditeljima, uz dječji gastro program, izradu i dekoriranje božićnih slastica uz chefa Branka Ognjenovića i moderatora Davora Dretara Drelu.

26. travanj 2024 10:43