StoryEditorOCM
ĐiradaFRANKA BATELIĆ VEČERAS NASTUPA NA ADVENTU U ZADRU

Moj svijet se prevrnuo naglavačke u pozitivnom smislu, ali sada ponovno živim i radim glazbu

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2018. - 10:35
batelic

 S pjesmom Crazy Franka Batelić predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu ove godine, ali je godinama prije toga ova zanosna riječka pjevačica, zapravo još od malih nogu kao trogodišnja solistica zbora Minicantanti, skretala pozornost na sebe.

Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir, a pored klavira svira i gitaru koju ju je otac Damir naučio svirati. Franka voli jezike i putovanja, pa kao najljepše iskustvo navodi Monsoon Wedding, vjenčanje njezinog bratića u Indiji. U Londonu je pohađala školu engleskog jezika u Southbank Universityju, živi u Zagrebu i studira pravo na pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pobijedila je na televizijskoj talent produkciji Showtime, dobila nagradu publike na 12. izdanju Hrvatskog radijskog festivala u Opatiji, potom i pobijedila na 14. izdanju istog festivala, bila je nominirana za diskografsku nagradu Porin i nastupila na zagrebačkom koncertu globalne superzvijezde Beyoncé.

U srpnju se udala za hrvatskog nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluku, a nastup na Adventu u Zadru bit će joj povratak glazbenoj sceni nakon duge pauze.

Evo što nam je Franka kazala dan uoči adventskog koncerta.

- Nakon duže pauze vratili ste se na scenu. Kakav je osjećaj? Je li Vam nedostajao kontekst glazbe, snimanja i nastupa?

 - Glazba je dio mog svakodnevnog života, ali naravno da mi je najviše nedostajala pozornica. Od pjesme S tobom do danas prošlo je godinu dana, a evo moj svijet se od tada prevrnuo naglavačke u pozitivnom smislu i sada ponovno živim i radim ono što najviše volim – glazbu.

- Kako to da ste iza sebe ostavili 15-ak singlova, a tek je sada aktualan prvi album? Zašto ste toliko čekali?

 - Duga je to priča. Koliko vremena imate? He, he, he, šalim se. Taj album se prije pauze jednostavno nije dogodio. Zbroj je to mnogo faktora. Ali najiskrenije, drago mi je da je izašao baš sada, kada sam zrelija i kada točno znam što želim, koji mi je cilj i sada kada sam nasla svoju priču u glazbenom smislu.

- Fanovi kažu kako Vam je singl Moje najdraže vokalno i glazbeno sjajno sjeo. Slažete se?

 - Pa, drago mi je što tako misle. 

- Meni je od svih mojih pjesama nekako najdraža S tobom, ali mi je jako drag novi singl koji izlazi ovih dane, a zove se Tajno. Baš me zanima što će ljudi reći.

- Iza Vas je pobjeda na Plesu sa zvijezdama, nastup na Euroviziji, nominacija za nagradu Porin, nagrada za Nadu godine, pobjeda na Showtime i nastup na koncertu Beyonce. Što Vam je najviše u srcu; čega se najradije sjetite?

 - Apsolutno svaki od tih događaja ima posebno mjesto u mom srcu i izaziva svoju posebnu, drukčiju emociju. Naravno da je Eurosong nešto što sam sanjala od malena, pa mi je ta pozornica vjerojatno najdraža pozornica na kojoj sam ikad stajala.

- Radujete li se nastupu u Zadru? Imate li kontakt sa svojim zadarskim fanovima i prijateljima?

- Jedva čekam! Obožavam Zadar i imam puno prijatelja, tako da se radujem i samom koncertu i druženju. Vidimo se!

26. travanj 2024 18:45