StoryEditorOCM
ĐiradaZADRANI, TRKOM NA ADVENT!

Dikljani uprizoruju žive jaslice, rektorica pali treću adventsku svijeću

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2018. - 18:12
Žive jaslice Diklo_2017 (8).JPG

Danas u 18.00 sati održat će se obred paljenja 3. adventske svijeće u svetištu sv. Šime.

Obred paljenja predvodit će don Marin Batur, tajnik Nadbiskupa a svijeću će upaliti Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru dok će pjevanje animirati Sjemeništarci.

Ove subote razveselit će se mnogobrojna djeca i roditelji jer će se uoči paljenja treće adventske svijeće uprizoriti žive jaslice od 18 do 19 sati u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla - Kveštura. Oni to tradicionalno rade svake godine u Diklu 26. prosinca, na sv. Stjepana.

Božanstven je to prizor koji evocira stare biblijske događaje. Uprizorenje živih jaslica održat će se i u petak 21. prosinca u 18.00 sati. Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura svake godine organizira atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara 26. prosinca , na sv. Stjepana.

Za ovo tradicionalno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara, zaslužno je 17 članova Kvešture uz doprinos mnogih mještana. Oni to rade s ljubavlju vrlo uspješno već 15 godina za redom. Dikljanske jaslice prikazuju najbitnije događaje od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu uz vjernu i atraktivnu scenografiju i kostimografiju: kostimi, trava, štalica, magarac, ovčice...

Jaslice s likovima (figurama) u prirodnoj veličini postavljene su na trgu Petra Zoranića u sklopu bedema i svakodnevno se mogu posjetiti od 10 do 22 sata.

19. travanj 2024 20:42