StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU U CRKVI SVETOG NIKOLE

Koncert Zbora HRT-a

Piše Zadarski.hr
17. prosinca 2018. - 14:59
koncert

U srijedu 19. prosinca 2018. u sklopu Koncertne sezone Zadar 2018. / 19. u crkvi Sv. Nikole u 20 sati gostuje Zbor HRT- a! Radi se o, po sastavu zasigurno najbogatijem blagdanskom koncertu u Gradu koji se iz cijelog niza događanja ističe kvalitetom i raznovrsnošću priznatih profesionalnih glazbenika, a nadasve jedinstvenim odabirom hrvatskih adventskih i božićnih skladbi u obradi uvijek nadahnutog aranžera i dirigenta, Tomislava Fačinija.

Tematski koncert uoči Božića u sklopu programa Koncertnog ureda Zadar već je postao tradicionalan i to u crkvi Sv. Nikole koja svojom atmosferom i kvalitetnim koncertnim programima, publici omogućuje uistinu jedinstvene glazbene doživljaje! Ove godine, pjesme koje nas vode na putovanje hrvatskim krajevima i običajima obradio je dirigent Zbora, Tomislav Fačini, pridruživši solističkim i zborskim glasovima živopisan instrumentalni sastav.

Gradišćanska Ta zvijezda, kastavski napjev Tri kralja jahahu, Oj djetešce i Oj pastiri iz Prigorja, kajkavska Poslan bi angel Gabriel te Veseli se, majko Božja, kojom dolazimo do juga Dalmacije, uvod su u veliki blagdan Božića.


 

25. travanj 2024 12:13