StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS NA TRU PETRA ZORANIĆA

Dikljanska Kveštura uprizoruje žive jaslice

Piše Zadarski.hr
21. prosinca 2018. - 12:50
Advent u Zadru (2).JPG

Nakon premijernog prikazivanja živih jaslica prošle subote, na Trgu Petra Zoranića, danas u 18.00 sati imat ćete još jednom priliku uživati u prikazu starih biblijskih događaja. Ovo uprizorenje živih jaslica organizira Turistička zajednica grada Zadra u izvedbi Udruge Kveštura iz Dikla. Ovo je ujedno i posljednji put ove godine da će se održati uprizorenje živih jaslica na Trgu Petra Zoranića u sklopu adventskog programa.

Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura svake godine organizira atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara 26. prosinca, na sv. Stjepana. Za ovo tradicionalno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara, zaslužno je 17 članova Kvešture uz doprinos mnogih mještana. Oni to rade s ljubavlju vrlo uspješno već 15 godina za redom. Dikljanske jaslice prikazuju najbitnije događaje od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu uz vjernu i atraktivnu scenografiju i kostimografiju: kostimi, trava, štalica, magarac, ovčice...

Jaslice s likovima (figurama) u prirodnoj veličini postavljene su na trgu Petra Zoranića u sklopu bedema i svakodnevno se mogu posjetiti od 10 do 22 sata.

17. travanj 2024 23:47