StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS U HNK ZADAR

Pogledajte satiričnu predstavu "Za umrijet od smijeha"

Piše Zadarski.hr
16. siječnja 2019. - 10:31
5508

Večeras u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte predstavu "Za umrijet od smijeha", nastalu u koprodukciji Teatra Rugantino i kazališta Planet Art, prema tekstu nagrađivanog američkog dramatičara i glumca Christophera Duranga.

Režiju potpisuje Mario Kovač, adaptaciju Marko Torjanac, a u predstavi igraju Gordana Gadžić i Marko Trojanac. Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine te mu je kao ishodište poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdestih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas. Predstava je svojevrsna satirička fantazija koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti. Moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni? Smijemo li biti autentični? Jesmo li dovoljno hrabri za takvo što ili se moramo skrivati u snovima? Jesu li snovi sigurno utočište? Jesu li to uopće naši snovi? Ili točnije - čije snove sanjamo, treba li na njih pristati ili je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu? Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!

Predstava je u studentskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 18-20h). Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.

25. travanj 2024 17:58