PETAK U D8 ROCK CAFFEU Vrhunski blues In Rootsa, ali pripremite se da čujete i zadarski duo Rich Man!

PETAK U D8 ROCK CAFFEU

Koncertni petak u D8 Rock Caffe-u ovaj put je rezerviran za vrhunski blues. Izvest će ga splitski In Roots trio koji, kako i naziv benda sugerira, revidira korijensku glazbu delte Mississippija i američkog juga. Njihov garažni zvuk prekretnica je u evoluciji žanra, a jedni od ponajboljih domaćih ambasadora bluesa za 21. stoljeće upravo su In Roots.

Temelje na kojima počiva cijela moderna glazba protrest će Ivana Čović na bubnjevima, Predrag Lovrinčević - Lovre na vokalu i usnoj harmonici te Vicko Franić s cigar boxom, električnom, akustičnom gitarom i vokalom.

In Roots iz kajdanki su istrgli klasični, tisuću puta viđeni i najčešće suhoparni 12-taktni obrazac, sa solom ili dva na gitari kao više ili manje maštovitim lajt motivom. Zgužvali su ga i odbacili spoznavši da je današnjem bluesu (posebno hrvatskom) potrebna nova krv, pa makar djelomično transfundirana iz minimalističke snage punka.
https://www.facebook.com/InRootsCRO/

Podršku će im pružiti sjajni zadarski duo Rich man.

Rich Man je blues-rock bend iz Zadra. Osnovan je 2015. god. najprije u punom sastavu od petero članova, a spletom okolnosti sredinom 2016. god. nastavlja s radom kao dvočlani bend kojeg čine Renata Železnjak na vokalu, gitari i usnoj harmonici, te Marin Perica na bubnju. Kao predstavnici tzv."minimalizma", njihova je glazba spoj rockn’rolla i bluesa.

Bend je do sada nastupio na splitskom festivalu autorskih bendova St-art-u, KingFestu, Summer Mul Blues festivalu u mjestu Sali na Dugom otoku, kao gost u sklopu Guitar Challenge natjecanja u Zadru, te u sklopu festivala “Čuješ”, Kset-ovog programa neovisnih bendova u Zagrebu.
https://www.facebook.com/Rich-Man-1236601663018218/

Ulaz je slobodan, a svirka počinje u 22 sata.

Naslovnica Đirada

Najčitanije