StoryEditorOCM
ĐiradaŠESTI ZADARSKI LINGVISTIČKI FORUM

„Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu“.

Piše Zadarski.hr
11. ožujka 2019. - 12:45
poziv lingvistika

Šesti po redu Zadarski lingvistički forum održat će se u subotu, 16. ožujka 2019. godine u 10 sati na Sveučilištu u Zadru pod nazivom „Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu“.

Cilj je ovog javnog stručno-popularnog događanja upoznavanje zainteresiranih s različitim vidovima višejezičnosti te njenom važnosti u današnjem društvu. U sklopu događanja kratko ćemo predstaviti i preddiplomski studij Language and Communication in a Multilingual Society / Jezik i komunikacija u višejezičnome društvu koji je pokrenut prošle godine na Odjelu za lingvistiku Sveučilišta u Zadru.

Radi se o sveučilišnom preddiplomskom dvopredmetnom studiju koji se izvodi (i) na engleskom jeziku. Ovo je također i prvi studij usmjeren na usvajanje primijenjenih i praktičnih znanja iz područja lingvistike pa se i time izdvaja iz postojeće ponude preddiplomskih filoloških studija u Republici Hrvatskoj.

Osim toga, radi se o studiju inovativne modularne strukture koja omogućuje usmjeravanje pažnje studenata u svakom semestru studija na određeno područje lingvistike: razumijevanje jezika, komunikacije i jezične raznolikosti; višejezičnost u prostoru i vremenu; učenje i podučavanje jezika; međukulturnu komunikaciju u digitalnom dobu; jezične tehnologije, izvore i alate; vještine i metode za studij jezika.

Studij uključuje i učenje drugog i trećeg stranog jezika po izboru (od toga jednog neindoeuropskog) tijekom cijelog studija te praktičan rad, odnosno sudjelovanje u provođenju istraživanja. Predviđen broj studenata (do 20 po godini) omogućuje individualiziran i rad u malim grupama te stavlja naglasak na razvijanje specifičnih interesa pojedinaca u području jezikoslovlja.

24. travanj 2024 04:58