StoryEditorOCM
ĐiradaU HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU ZADAR

Posljednji u nizu koncerata trilogijskog projekta Bersiana na kojem sudjeluje oko 180 učenika

Piše Zadarski.hr
19. ožujka 2019. - 13:07
orkestar

U petak, 22. veljače, u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru s početkom u 19.30  sati održat će se posljednji u nizu koncerata trilogijskog projekta Bersiana koji je udružio tri glazbene škole iz tri različita grada: Glazbenu školu „Blagoje Bersa" iz Zadra, Glazbenu školu Slavonski Brod i Glazbenu školu Blagoja Berse iz Zagreba. Prvi koncert u sklopu ovog projekta održan je 16. studenog 2018. u Slavonskom Brodu, a drugi 15. veljače u Zagrebu.

Koncertni projekt Bersiana, na kojem sudjeluje oko 180 učenika (zbor, orkestar, komorni i solistički nastupi), održava se u povodu obilježavanja jubileja: 145. obljetnice rođenja i 85. obljetnice smrti jednog o najznačajnijih hrvatskih skladatelja i pedagoga Blagoja Berse, a s ciljem promicanja i razvijanja svijesti o važnosti hrvatske glazbene baštine. Blagoje Bersa neraskidivim je vezama povezan uz Zadar.

To je grad njegova djetinjsva i njegove mladosti; u njemu je pohađao i osnovnu i srednju školu i u njega se uvijek s radošću vraćao. Ulaz na koncert je slobodan, pridružite se djeci u ovom jedinstvenom glazbenom događaju kojim će se obilježiti godine Bersina života i umjetničkog stvaralaštva.

25. travanj 2024 07:30