StoryEditorOCM
ĐiradaSAJAM STIPENDIJA I VISOKOG OBRAZOVANJA U ZADRU

Kako doći do stipendije, uspješno završiti studij, te još uspješnije pronaći adekvatan posao?

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2019. - 09:57
SAS Zadar

Prema podacima istraživanja Eurostudent, stipendije kao izvor prihoda za pokrivanje troškova studija navelo je 23 posto hrvatskih studenata. Zbog ovako niskog udjela studenata koji primaju stipendiju, Institut za razvoj obrazovanja, u partnerstvu s Gradom Zadrom i Sveučilištem u Zadru, organiziraju Sajam stipendija kako bi građanima Zadra i okolice pružili na jednom mjestu u jednom danu informacije o dostupnim stipendijama i studijskim programima za studiranje u Zadru i okolici, drugim dijelovima Hrvatske i u inozemstvu.

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma, 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV/2, posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije i bivšim stipendistima.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info, na Facebook stranici Želim stipendiju, te na IRO Instagram profilu. Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja za stipendije. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada.

"Ove godine očekujemo više od 20 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo. Također, naš glavni partner Sajma Grad Zadar organizirat će svečanu dodjelu stipendija Grada Zadra unutar programa Sajma te time pokazati kako lokalna zajednica može biti važan partner za razvoj obrazovanja " - ističe Ana Biškup, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO).

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma posjetitelji će moći sudjelovati u atraktivnim popratnim događanjima. Inteligentna humanoidna robotica Pepper Hrvatskog telekoma sudjelovat će u raspravi na temu "Koja znanja za budućnost treba Zadar?". U toj raspravi posjetitelji Sajma moći će sa stručnjacima podijelili svoju viziju o tome koja će znanja biti potrebna u budućnosti u Zadru i okolici.

Uspješni zadarski poduzetnik Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio, te profesori sa Sveučilišta u Zadru govorit će u panelu "Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada". "Diskusijama unutar Sajma želimo pokazati kako suradnja Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru s predstavnicima gospodarstva te civilnog društva doprinosi razvoju i pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici" - ističe Ana Biškup iz IRO-a.

23. travanj 2024 10:08