StoryEditorOCM
ĐiradaUKLJUČITE SE I VI:

Uskoro u Zadru najmasovnija biciklijada u Hrvatskoj!

Piše Irena SARIĆ
27. ožujka 2019. - 13:20
finalna verzija

Najmasovnija lokalna biciklijada i ove godine održava se u Zadru: povodom Svjetskog dana zdravlja, u sklopu Županijskih dana, vozit će se 11. po redu tradicionalna rekreativna vožnja od Branimira do Branimira. Biciklijada  duga 35km koja spaja Branimirovu obalu u Zadru sa istoimenom u Ninu održat će se 7. travnja  s početkom u 11 sati te kao dosadašnjih godina okupiti brojne profesionalce i amatere, stare i mlade, domaće i strance koji za cilj imaju- zabaviti se i pokrenuti već pomalo zabrinjavajuće sjedilačko stanovništvo na kretanje.

 Da im dobro ide govore i podaci o prijavama; dok je na prvoj biciklijadi sudjelovalo tek stotinjak ljudi, zadnjih godina ta brojka prelazi tisuću. 

Prema riječima Vlatke Vučić iz Zadarske županije,  jedne od organizatora biciklijade, i ove godine se očekuje veliki broj sudionika kao i do sada.

"S obzirom da smo jedina županija koja organizira ovakvu vrstu manifestacije potrudili smo se da omogućimo sudjelovanje svakome tko se na takvo iskustvo želi odvažiti. Staza je prilagođena svim uzrastima, sama dionica nije toliko zahtjevna, i radi  se o relativno kratkoj stazi, 16 kilometara u jednom smjeru. Sigurnost nam je na prvom mjestu, policija osigurava područje, a djelatnici Calimero Sporta nam osiguravaju tehničku podršku. Baš za svakoga, a pogotovo za obitelji, jedino čemu se moramo nadati je da će nas vrijeme i ove godine poslužiti- kaže Vučić Marasović.

Upravo pečat obiteljskog događaja i je ono što ovu biciklijadu razlikuje od drugih.

Jedan od ciljeva je izvući obitelji iz domova, pozvati na zajedničko druženje i aktivnosti, ukoliko niste još se stignete prijaviti jer su prijave za ovogodišnju biciklijadu u tijeku od polovice ožujka i traju sve do 5. travnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarskazupanija.h), Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). 

Kao i svake godine, pobjednika naravno očekuje nagrada- novi bicikl. U Ninu bicikliste osim nagrade čeka i topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ono po čemu se biciklijada posebno ističe je činjenica da pripada zelenom sportskom događaju. Od ove godine biciklijada "Od Branimira do Branimira" dio je  Projekta Zero Waste Blue kojeg u Zadarskoj županiji provodi Zadra Nova te će se tijekom biciklijade koristiti metode bez štetnog utjecaja na okoliš. 

25. travanj 2024 02:00