U MUZEJU ANTIČKOG STAKLA Korizmeni koncert na kojem će nastupiti Gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša

U MUZEJU ANTIČKOG STAKLA

Muzej antičkog stakla u Zadru bit će u srijedu u 19 sati domaćin Korizmenog koncerta na kojem će nastupiti Gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša.

Organizator je Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ uz Muzej antičkog stakla, a i zadarski će zbor nastupiti na ovom koncertu kao domaćin, predvođen dirigentom Tomislavom Koštom.

Gradski pjevački zbor „Neuma“ osnovan je u siječnju 2010. godine. Glazbeni repertoar obuhvaća duhovne i svjetovne skladbe iz različitih glazbeno - stilskih razdoblja, od gregorijanskih korala preko crnačkih duhovnih skladbi do ostvarenja suvremenih skladatelja 21. stoljeća.

Njeguje dobru suradnju s drugim pjevačkim zborovima što pokazuje šest uspješnih Festivala zborske duhovne glazbe “Jubilate Deo” u Drnišu (od 2013.) koje je Neuma organizirala u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Drniš i Župom Gospe od Ružarija.

Uz Pučko otvoreno učilište Drniš, organizator je Glazbenih večeri u crkvi Sv. Roka, manifestacije koja promiče popularizaciju komorne klasične glazbe u Drnišu.

U kolovozu 2018., Neuma je dobila Nagradu Grada Drniša za veliki doprinos u kulturnom životu Drniša.

Djeluje kao ženski i mješoviti pjevački zbor te okuplja pjevače amatere svih dobnih skupina. 
Zbor je osnovala i od osnutka ga vodi prof. Jelena Prpa.

Ulaz na koncert je slobodan.

Naslovnica Đirada

Najčitanije