StoryEditorOCM
ĐiradaPREDSTAVLJEN PROGRAM ŽUPANIJSKIH DANA

Na 25 lokacija organizira se 44 događaja! Donosimo kompletan program

Piše Zadarski.hr
3. travnja 2019. - 15:30
f281ac802210810c0fb503efc1b12ce0_XL

U srijedu je predstavljen program ovogodišnjih Županijskih dana, koji započinju u subotu, 6.travnja, i trajat će do 30. Travnja.

Kako je naveo župan Božidar Longin, Županijski dani počinju sportskim događanjima, i to trailom u Kolanu- Say cheese and run te najvećom lokalnom biciklijadom u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“ koja će se održati 11. godinu za redom.

- Imamo 44 događaja u 24 dana,  obuhvaćeno je 25 mjesta u Zadarskoj županiji: Zadar, Benkovac, Obrovac, Nin, Pag, Kolan, Saharun, Sali, Bibinje, Starigrad, Gračac, Paklenica, Sv. Filip i Jakov, Polača, Škarbnja, Vinjerac, Pakoštane, Suhovare, Briševo, Karin, Petrčane, Velim, Karin Gornji, Nadin i Preko, ali i jedan grad izvan naše županije, Vukovar“ - rekao je župan Longin.

U programu je 12 sportskih događaja, osam izložbi, pet predstavljanja knjiga, četiri predstava Kazališta lutaka Zadar po županiji i jedna premijera, tečaj glagoljice, dvije ekološke akcije čišćenja, Dani maslina, Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu te vrtna izložba Cvijet Zadra, predstavljanje OPG-ova u Danima agroturizma, manifestacija Upali i uštedi i predstavljanje nove rasvjete u Vinjercu, vježba Razorni potres Gaženica 2019., javnozdravstvena akcije Pokreni srce – spasi život, Dani otvorenih vrata planinarskog doma Paklenica, premijera dokumentarnog filma u sklopu manifestacija Putevima bokeljskih Hrvata – Boka u Zadru i Smotra klapa Zadarske županije u Vukovaru.

Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti uručene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo održat će se u srijedu, 24. travnja, i to u novoj zgradi putničkog terminala luke Gaženica.

- Dan županije je 16. travnja, no kako je to Veliki tjedan, odlučili smo sjednicu održati 24. travnja i to u Gaženici  - rekao je predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar i podsjetio kako nije neuobičajeno da se svečane sjednice održavaju izvan standardnih prostora. Tako je prošle godine sjednica održana u prostoru nove Poliklinike, a prije više godina na trajektu u zadarskom kanalu.

23. travanj 2024 19:05