StoryEditorOCM
ĐiradaPETE KORIZMENE NEDJELJE

Nadbiskup Puljić poziva vjernike u procesiju Križni put zadarskom rivom

Piše Ines Grbić / Zadarska nadbiskupija
3. travnja 2019. - 19:15
krizni_put21-150315

Križni put vjernika Grada Zadra Rivom na poluotoku u Zadru, i svih vjernika iz Zadarske nadbiskupije koji žele sudjelovati u toj pobožnosti, održava se na Petu korizmenu nedjelju, 7. travnja, s početkom u 16 sati.

Pobožnost koju predvode zadarski nadbiskup Želimir Puljić i svećenici iz grada Zadra započinje u crkvi sv. Dimitrija u 16 sati. Procesija s križem ide zadarskom rivom do crkve sv. Frane gdje će mons. Puljić uputiti prigodni nagovor.

„Vjernici u korizmi rado sudjeluju u pobožnosti Križnog puta jer je raspeti Krist znak i slika tolikih patnika, prognanika i žrtava povijesti. Njegove raširene ruke na Golgoti postale su mnogima izvorom života, svjetlosti i nade. Jer, otkad je položio život za spas svijeta i ljudi, nema patnika koji mu nije blizak i drag. Ta našem puku draga pobožnost dobra je prigoda za susret i molitvu. Stoga, dođite, pozovite svoje susjede, rodbinu i prijatelje, pa u korizmenom vremenu pratimo Isusa na njegovom trnovitom putu.

Molimo i pjevajmo: 'Častimo te, Križu sveti, na kom umrije Isus naš. Na života tamnoj stazi, kao zvijezda ti nam sjaš'. I zahvalimo Bogu na daru života, obitelji, Crkve, slobode i Domovine“ poručuje nadbiskup Puljić u Pozivu da puk sudjeluje u tom rado prihvaćenom Križnom putu Zadarskom rivom, upućenom svim župnicima, redovničkim zajednicama, katehetama i članovima crkvenih pokreta u Zadarskoj nadbiskupiji.

20. travanj 2024 14:21