StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK POČINJE 5. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL

Deset dana će trajati zadarska fešta od ribe i vina, a program u Arsenalu će voditi legendarni Oliver Mlakar

Piše Zadarski.hr
3. travnja 2019. - 21:56
Tuna_sushi_2019_pozivnica_izlozba_HR-1

Svečanim otvorenjem u dvorištu Palače Cedulin, te izložbama fotografija "Škur" Danijela Kolege i "Podmorje" ivice Šoše na Trgu Petra Zoranića u petak počinje ovogodišnji, peti po redu zadarski "Tuna, Sushi & Wine Festival" koji se po prvi put održava u proljetnom, travanjskom terminu.

Organizira ga i ove godine Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, TZ Zadarske županije i Klasterom Marikultura – Grupacija uzgajivača tune te ostalim partnerima u projektu. 

Peti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost:

Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova u sklopu Zadar Cooking Class-a.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića te Gastro večer 13.04. Službeno otvorenje festivala započinje 5.04. u 11 sati izložbom fotografija „Škur“ u atriju palače Cedulin i izložbom fotografija „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića. Od prvog do posljednjeg dana TSWF-a, svi zadarski restorani koji sudjeluju na Gastro večeri 13.04. i cooking show programu, u svojoj restoranskoj ponudi nudit će riblja jela po promotivnim cijenama.

Subotnje jutro, 6. travnja rezervirano je za otvaranje gastro pijace na Trgu Petra Zoranića, koji će tamo biti smješten do petka, 12. travnja. Prezentirat će se uljari, solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf i Maraska uz svakodnevni live cooking show i glazbeni program. Posjetitelji gastro pijace mogu kupiti bonove u vrijednosti od 15,00 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te od 10,00 kn za vino ili sok. Sav prihod od prodaje bonova namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.

DONOSIMO CJELOKUPNI PROGRAM DOGAĐANJA OVOGODIŠNJEG TS&W-a:

PETAK, 05.04.2019.

11:00 sati – ATRIJ PALAČE CEDULIN
Službeno otvorenje Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019. i izložbe fotografija pod nazivom „Škur“
Fotograf: Danijel Kolega
Trajanje izložbe: 5.-14. travnja 2019.
Nastup sopranistice Nele Šarić - izvedba japanskih i hrvatskih pjesama
Ulaz besplatan!

Istovremeno otvorenje izložbe „Podmorje“ u 11 sati na Trgu Petra Zoranića
Fotograf: Ivica Šoša
Trajanje izložbe: 5.-14. travnja 2019.

* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

SUBOTA, 06.04.2019.

Službeno otvorenje GASTRO PIJACE na Trgu Petra Zoranića
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Groppo i Turisthotel d.d.
Nastup Ante Jeličić Trio i DJ Elvis
GASTRO PIJACA na Trgu Petra Zoranića održavat će se od 06.04. do 12.04.2019. uz svakodnevan cooking show program na vanjskoj kuhinji te uključuje ponudu na štandovima: solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf i Maraska.
Radno vrijeme gastro pijace: svaki dan od 10:30 do 13:30 sati

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

NEDJELJA, 07.04.2019.

Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 - 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Kornat i Kraljevski vinogradi Nastup DJ Špela

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

PONEDJELJAK, 08.04.2019.

Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 - 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Foša i Restoran 2 ribara
Nastup DJ Mate Kokić

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

UTORAK, 09.04.2019.

Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 - 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran 4 kantuna i Ilirija d.d.
Nastup DJ Davor Valčić

11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: Karate klub Zvonimir

* 10:00, 11:00 i 12:00 – Arheološki muzej Zadar - radionice izrade origamija u suradnji s Hrvatskim origami društvom u tri termina
Voditeljica radionice: SANJA SRBLJINOVIĆ ČUČEK

* Zadar Cooking Class uz kotizacije GASTRO EDUKACIJE – radionica Sushi

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

SRIJEDA, 10.04.2019.

Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 - 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Turistihotel d.d. i Ilirija d.d.
Nastup DJ Meshi

11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: - Prezentacija korištenja samurai luka i strijele u suradnji s KYUDO KLUB YUMI

* 10:00, 11:00 i 12:00 – Arheološki muzej - radionice izrade origamija u suradnji s Hrvatskim origami društvom u tri termina
Voditeljica radionice: SANJA SRBLJINOVIĆ ČUČEK

* 17:00 -20:00 Zadar Cooking Class uz kotizacije GASTRO EDUKACIJE – Radionica Tuna (Ulica Madijevaca 10)

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

ČETVRTAK, 11.04.2019.

Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 - 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Bruschetta i Restoran Stipe (poluotok)
Nastup DJ Mate Kokić

11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: Prezentacija obrambene borilačke u suradnji s KENDO KLUBOM „OUKA“

* 10:00, 11:00 i 12:00 – Arheološki muzej - radionice izrade origamija u suradnji s Hrvatskim origami društvom u tri termina
Voditeljica radionice: SANJA SRBLJINOVIĆ ČUČEK

* 17:00 -20:00 Zadar Cooking Class uz kotizacije GASTRO EDUKACIJE – Radionica Chirashi / Poke / Ceviche (Ulica Madijevaca 10)

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

PETAK, 12.04.2019.

Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 - 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Konoba Skoblar i Harbor Cookhouse & Club
Nastup DJ Davor Valčić

11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: Prezentacija Aikido obrambene borilačke u suradnji s AIKIDO KLUBOM „ZADAR“

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

SUBOTA, 13.04.2019.

20:00 ARSENAL - GASTRO VEČER
Koncept večeri:
- prizemlje – ulaznice 120,00 kn – stajaća mjesta – buffet sa specijalitetima od tune i ostale kvalitetne jadranske ribe
- gornja etaža 200,00 kn - sjedeća mjesta sa serviranom večerom u sljedovima i čaša vina
Ulaznice se mogu kupiti u ONLINE SUSTAVU EVENTIM, na svim prodajnim mjestima Eventima (mjenjačnice Exclusive Change i kiosci Tiska) te na dan održavanja događanja u Arsenalu.

* piće dobrodošlice uz proizvode tvrtke Maraska
* promotivne cijene vina zadarskih vinara (MasVin: Poljoprivredna zadruga “Maslina i vino” Polača – Shiraz, Cuvée, Vinarija Biograd – Rose, Kraljevski Vinogradi – Rose scuro, Vina Vrsaljko - Nadinska rana, Vinarija Poljak– Sirah, Maraština, Badel 1862 – Cuvée, Vinarija Škaulj – Cuvée, Vinarija Karaba – Templar, Vinarija „Figurica“ – Maraština, Vinarija Degarra – Maraština, Vina Fiolić – Maraština)
* voditelj Oliver Mlakar
* glazbeni nastup Natali Dizdar
* glazbeni nastup Zorica Kondža


Restorani koji će sudjelovati na gastro večeri 13.04. u Arsenalu su Pet bunara, Bruschetta, Kornat, Kaštel, Niko, Konoba Skoblar, Foša, Sabunjar, Malo misto, Pašta & svašta, Zračna luka Zadar, Hotel Mediteran, Harbor Cookhouse & Club, Falkensteiner Club Funimation Borik, Ilirija Biograd, 2 ribara, Hotel Pinija, Groppo, Nostalgie, Maškovića han, Gladne oči, 4 kantuna, Stipe (poluotok), Kraljevski vinogradi, Fešta – otok Žut, Turisthotel d.d., Catering Angelus, Konoba Opat – otok Kornat, Hotel Kolovare, Bota Šare, Sushi by A's Fresh Daily, Bon Appetit, Proto i Roko

Sudjeluju: Solana Pag, Paška sirana, Maraska, uljari i mali proizvođači: Šinjorina Smokva, Matak Tartufi, OPG Matulić

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

NEDJELJA, 14.04.2019.

* Izložba fotografija pod nazivom „Škur“ u Atriju Palače Cedulin, fotograf: Danijel Kolega
* Izložba „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića, fotograf: Ivica Šoša
* Tjedan specijaliteta od tune i jadranske ribe u zadarskim restoranima po promotivnim cijenama.

16. travanj 2024 18:07