StoryEditorOCM
ĐiradaUPOZNAJTE BOGATSTVO I PONUDU RAVNIH KOTARA

3. Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije - "Ruralni je razvoj budućnost turizma, apartmanizacija je stvar prošlosti!"

Piše Matea Gugić
17. travnja 2019. - 13:29
dani veća

Osam obiteljskih gospodarstava Ravnih kotara otvorit će širom svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima  27. i 28. travnja u sklopu 3. Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije.   
 

Posjetitelji će tako moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima poput Kraljevskih vinograda i Agroturizma Prtenjače, OPG-a Šime Škaulj, PZ Masline i Vino, Ražnjevića dvori, OPG-a Butić, poznatog gospodarstva Roca u Stankovcima te OPG-a Tomo Aračić u Karinu. Uz to, kulturu i baštinu Ravnih kotara gosti će moći doživjeti i u Zavičajnom muzeju grada Benkovca gdje će biti prezentirani gastro običaji zadarskog zaleđa.
 

- Moram priznati da smo se svojski potrudili ovogodišnje Dane otvorenih vrata dignnemo na jednu višu razinu. Posebno se to odnosi na marketing – rekla nam je Marija Vicković u ime organizatora iz Agroturizma Zadar, dodavši kako su se ove godine posebno posvetili promociji na društvenim mrežama. 
 

Jedna od novosti je foto natječaj na kojem, upravo preko Facebook-a, mogu sudjelovati svi posjetitelji ovih gospodarstava. Druga novost koja se uvodi godine je promatranje ptica kao dodatni sadržaj za posjetitelje, kako bi im približili svu prirodnu posebnost ovih krajeva. 
 

- Sunce i more nisu više jedino što Zadarska županija može ponuditi sve brojnijim turistima. Drago mi je da smo se okrenuli outdoor aktivnostima, ali, ponavljam, bez kvalitetne gastro ponude i to je nepotpuna priča – istaknula je Vicković. 
Dodala je kako se turisti sve više okreću zaleđima jer traže svoj mir, odmak od gradskih vreva. 

 

- Ruralni je razvoj budućnost turizma, apartmanizacija je stvar prošlosti. Evo, ovdje u našim krajevima možete naći predivne, luksuzne vile s bazenima koje itekako zanimaju turiste svih profila – rekla je te istaknula kako se uz to, turist upozna s lokalcima i njihovim tradicionalnim običajima, navikama i gastronomskim delicijama koje sami domaćini stvaraju. Ipak, naglašava Vicković, bez prave potpore "onih velikih", mali OPG-ovci ne mogu sami uspjeti u promociji koja bi doprijela do velikog broja stranih, ali i domaćih ljudi.  
 

- Vjerujte mi, malo je Zadrana upoznato s onim što Ravni Kotari mogu ponuditi. Istra nam može biti pravi primjer. Oni su prvo lokalce upoznali sa svim turističkim sadržajima, kako bi zatim oni što efikasnije to prenijeli na svoje goste – zaključila je Vicković. 
 

Zahvaljujući Zadarskoj županiji, Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, te Upravnom odjelu za poljoprivredu, Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije postali su tradicionalni događaj koji promovira kvalitetne, tradicionalne, lokalne proizvode Ravnih Kotara koji su idealan turistički proizvod, posebice u predsezoni, za koju se oduvijek tvrdilo da nam pomalo zaostaje za konkurentnim zemljama. 
 

Novinari "povezali" organizatore i županijsku Turističku zajednicu 
 
Upravo zahvaljujući našim upitima vezanih uz događaj, riješen je i nesporazum koji je nastao između organizatora i Turističke zajednice Zadarske županije. Naime, iz organizacije su mislili kako su ih djelatnici TZ Županije zanemarili ne objavivši događaj na svojim stranicama. Ipak, kako su nam kasnije odgovorili iz TZ-a, jednostavno je taj e- mail s promotivnim materijalima "prošao ispod radara". 
25. travanj 2024 06:22