StoryEditorOCM
ĐiradaU SKLOPU PROJEKTA "PLES ZA SVE"

Besplatna radionica „Engleski jezik kroz pokret i ples“

Piše Zadarski.hr
7. svibnja 2019. - 10:50
Engleski, rano učenje 2

U sklopu projekta „Ples za sve“ glavnih pokrovitelja grada Zadra i Zadarske županije, Plesna udruga Nimeta zajedno s Centrom za poduku Tempero kao suradnikom poziva Vas na besplatnu radionicu „Engleski jezik kroz pokret i ples“ po Metodi potpunog tjelesnog odgovora (Total physical response, TPR) namijenjenu predškolcima i prvašićima.

Metodu potpunog tjelesnog odgovora (TPR) razvio je James Asher prof. psihologije sa Sveučilišta San José u SAD-u, a temelji se na koordinaciji jezika i tjelesnog pokreta.  Metoda TPR je zanimljiva, neobična i vrlo učinkovita, a uči se mimikom, gestom, pokretom, igrom i pjesmom.

Metoda TPR značajno koristi djeci sa sindromima disleksije, disgrafije, ADHD- a, …

Primjenom TPR istovremeno se kod djece razvijaju motoričke i verbalne sposobnosti, a multisenzorička aktivacija mozga povećava sposobnost pamćenja i koncentracije te duže pamćenje jezičnih informacija.

Centar za poduku Tempero već šest godina, kroz brojne tematske radionice, u naš grad uvodi i razvija suvremene tehnike čitanja, učenja i pamćenja koje djeci i odraslima olakšavaju učenje te motiviraju za daljnji rad i razvoj.

Radionicu vodi Ana Ema Štefulić, apsolventica engleskog jezika i književnosti te magistra talijanskog jezika i književnosti. Plesom se bavi od djetinjstva, a radi kao pomoćna instruktorica u Plesnoj udruzi Nimeta. Osvojila je zlato na natjecanjima  Dalmatian Dance Trophy održanog 2018. g. u Solinu te Fall For Dance u Zadru iste godine.

Besplatna radionica „Engleski jezik kroz pokret i ples“ na rasporedu je u subotu 11. svibnja u 17:00 h, a održat će se u prostorijama Mjesnog odbora Jazine II na adresi Molatska 11 A.

Broj sudionika je ograničen na 15, a predbilježiti se i dobiti sve ostale informacije možete na 091 604 28 49, nimeta.ples@gmail.com, info@tempero-poduke.hr i www.tempero-poduke.hr. 12.05.2019 od 16 do 18 sati.

16. travanj 2024 11:02