StoryEditorOCM
ĐiradaIDUĆEG TJEDNA DESETO JUBILARNO IZDANJE NAJUSPJEŠNIJEG STUDENTSKOG PROJEKTA

"Tri ritma za kraj" Ritma Kulturizma!

Piše A. Žgela
9. svibnja 2019. - 12:32
IMG_2501-01

Ritam kulturizma održava se i ove godine od 15. do 17. svibnja u svom desetom, jubilarnom izdanju, a organiziraju ga studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.

Ovaj projekt humanitarnog karaktera nosi naslov "Tri ritma za kraj",  kako bi se naglasila važnost tri dobra djela koja planira ispuniti. Prvo je već na svečanom otvorenju u srijedu u 10 sati, kada će se održati akcija čišćenja južnog podmorja ispred zgrade Sveučilišta u Zadru. U isto vrijeme trajat će i humanitarna akcija darivanja krvi u prostorima zgrade starog kampusa Sveučilišta u Zadru u suradnji s Crvenim križem i ronilačkim klubom Roko.

Posljednje dobro djelo koje projekt čini je doniranje svih prikupljenih sredstava tijekom projekta Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar za nabavu linearnog akceleratora.

Isto poslijepodne na Novom kampusu održat će se predavanje volonterskih udruga poput HGSS-a, Udruge mladih Ahmis i Marijinih obroka, a kasnije i demonstracije različitih sportova tijekom kojih će se moći odigrati i nagradna tombola gdje je svaka treća - dobitna.

Drugi dan projekta, četvrtak 16. svibnja namijenjen je akademskom dijelu u sklopu kojeg će se u prostorima Novoga kampusa (Dr. Franje Tuđmana 24i) predstaviti specifičnosti hrvatske nematerijalne baštine, s naglaskom na onu glazbenu; glagoljaško pjevanje, orzalica, diplenje, ganga, rera, ojkanje i guslanje – kao neizostavni dio hrvatske glazbene tradicije.

Nakon toga, održat će se predavanja i prezentacija starih tradicijskih zanata pletenja i lončarstva otoka Iža. Osim edukativnoga karaktera, posjetitelji će i sami moći sudjelovati u praktičnim radionicama za koje je još uvijek otvorena prijava. U večernjem dijelu programa posjetitelje će nasmijati SplickaScena čiji će se stand – up nastup održati na Novom kampusu u prostoru atrija.

Kako bi se obilježila jubilarna 10. godišnjica ovog, najuspješnijeg studentskog projekta, u petak ,17. svibnja na Novom kampusu održat će se okrugli stol na kojem će voditelji prošlogodišnjih projekata raspravljati o svemu što ih je Ritam kulturizma naučio.

Nakon okruglog stola održat će se predavanje i izbor najbolje fotografije koju su studenti mogli prijaviti u sklopu natječaja "Uhvati ritam kulturne baštine", a primjer doprinosa lokalnoj zajednici pokazat će OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovečki. Nakon akademskog dijela posjetitelji mogu sudjelovati u kvizu znanja čija je glavna nagrada trodnevni put u Italiju.

Program završava zabavnim koncertom u večernjim satima na parkiralištu Novoga kampusa, kada će se uz prigodni vatromet svečano zatvoriti deseti, jubilarni Ritam kulturizma.

Sve dodatne informacije vezane uz Ritam kulturizma 2019. možete pronaći na:

web stranici https://ritamkulturizma.com/,

Facebook stranici https://www.facebook.com/ritamkulturizma/ i

Instagram profilu https://www.instagram.com/ritam_kulturizma/?hl=hr

 

26. travanj 2024 10:56