StoryEditorOCM
ĐiradaU ZADRU SE OKUPLJAJU STUDENTI IZ CIJELE HRVATSKE:

Okrugli stol i Dani povijesti posvećeni tamnoj strani povijesti i lovu na vještice

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2019. - 12:36
povijest

Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru je od 12. do 15. svibnja domaćin Četvrtog okruglog stola studija povijesti u Republici Hrvatskoj. Okrugli stol predstavlja jedinstven oblik studentske aktivnosti, pokrenut s ciljem razmjene znanja, vještina i iskustava studenata povijesti u Hrvatskoj.

Uspostavom međusobnog dijaloga, omogućenog upravo ovom vrstom manifestacije, studenti povijesti nastoje dati svoj doprinos poboljšanju uvjeta studiranja na matičnim akademskih institucijama i općenito iskustvu visokoškolskog obrazovanja u mjestu studiranja. Također, jedna od temeljnih polazišnih točaka ovog okupljanja je i poticanje intenzivnije suradnje studenata povijesti s lokalnom zajednicom i podizanje razine svijesti o važnosti povijesnog nasljeđa kroz različite oblike studentskih aktivnosti.

Svečano otvorenje Četvrtog okruglog stola studija povijesti u Republici Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine, u Velikoj dvorani Odjela za povijest s početkom u 10:30 sati.

 

U periodu od 15. do 17. svibnja na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru održavaju se XIII. Dani povijesti. Dani povijesti su studentska manifestacija koju Udruga studenata povijesti - ISHA Zadar organiziran na godišnjoj osnovi s ciljem popularizacije znanosti o povijesti među širom populacijom. U sklopu XIII. Dana povijesti, koji se se ove godine održavaju pod krovnom temom Tamna strana povijesti, predviđeno je više studentskih radionica kao i plenarna izlaganja redovitih profesora Sveučilišta u Zadru te okrugli stol s temom Lov na vještice. Iako organizirani od strane studenata povijesti, Dani povijesti predstavljaju interdisciplinarni projekt unutar kojeg mogu sudjelovati studenti svih znanstvenih usmjerenja.

 

23. travanj 2024 20:15