StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU ZAPOČINJE VELIKI STUDENTSKI PROJEKT

Otvorenje Ritma kulturizma započinje akcijom čišćenja podmorja i darivanjem krvi

Piše Zadarski.hr
14. svibnja 2019. - 13:12
IMG_2501-01

Svečano otvorenje projekta Ritam kulturizma 2019. održat će se u srijedu s početkom u 10 sati ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na rivi. Ritam kulturizma 2019. simbolično započinje akcijom čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive, a u sklopu akcije Crvenoga križa organizirat će se i dobrovoljno darivanje krvi.

Ritam kulturizma, kao i svake godine, ima humanitarnu notu te se u okviru projekta održava i humanitarna akcija Zrači dobrotu. Sav prihod od prodaje ulaznica i promotivnih materijala projekta bit će doniran Općoj bolnici Zadar, za potrebe kupnje linearnog akceleratora potrebnog za zračenje onkoloških bolesnika.

Tema projekta Ritam kulturizma 2019. je „Tri ritma za kraj“, čime se objedinjuju tri područja ljudskog djelovanja: međuljudska solidarnost i volonterizam te doprinos obrazovanju i kulturno-zabavnom životu. Cilj ovogodišnjeg Ritma kulturizma je promocija rada dobrotvornih, kulturnih, sportskih i drugih udruga u lokalnoj zajednici, u svrhu poticanja uzajamnog pomaganja i društveno korisnog rada u lokalnoj zajednici, koji doprinose jačanju zajedništva i razvoju društveno odgovornog ponašanja u lokalnoj zajednici. Na ovaj način se jača društveno-kulturni identitet lokalne zajednice potreban u međukulturalnom razumijevanju te složenom globalnom okruženju i turističkom tržištu na kojemu Zadar i Zadarska županija kao turističke destinacije aktivno djeluju. Ovime se ujedno obilježava 10 godina uspješnog provođenja projekta, čiji je temeljni cilj bio poticanje društveno odgovornog djelovanja u lokalnoj zajednici.

Ove će se godine Ritam kulturizma održavati od 15. do 17. svibnja na različitim lokacijama u Gradu Zadru – Novi kampus Sveučilišta u Zadru, zadarska riva ispred zgrade Sveučilišta u Zadru i dr. Program projekta se nalazi u prilogu, a zanimljivosti s prošlogodišnjeg Ritma kulturizma mogu se pogledati na mrežnoj stranici projekta: https://ritamkulturizma.com/ .

25. travanj 2024 10:05