StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU NA NARODNOM TRGU

Obilježava se Svjetski dan upalnih bolesti crijeva

Piše Zadarski.hr
16. svibnja 2019. - 15:21
rasvjeta-150713

Povodom Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva (WORLD IBD DAY) koji se u cijelom svijetu obilježava 19.05. kao Svjetski dan upalnih bolesti crijeva (WORLD IBD DAY), na Narodnom trgu u Zadru provest ćemo akciju „Sestrinstvo u promociji zdravlja oboljelih od upalnih bolesti crijeva“u vremenu od 10:00 do 12:00 sati.

Procijenjuje se da u Hrvatskoj preko 5000 ljudi različite životne dobi boluje od upalnih bolesti crijeva. Oboljelima je narušena kvaliteta života, potrebne su im česte konzultacije, ambulantne kontrole, pretrage i hospitalizacije. Osim smetnji i tegoba koje ima pričinja njihova bolest, nažalost još uvijek često doživljavaju i druge neugodnosti na radnom mjestu, u široj zajednici ili u društvu svojih vršnjaka.

Cilj akcije je promocija zdravlja i svijesnosti o upalnim bolestima crijeva (Crohnova bolest i Ulcerozni kolitis) koje se najčešće javljaju između 15 i 25 godine života odnosno pogađaju mladu populaciju.

Navedenu akciju provoditi će medicinske sestre Odjela za gastroenterologiju, Odjela za intenzivnu internističku skrb, Gastro endoskopije i ambulanti Opće bolnice Zadar, studenti i nastavnici Odjela za zdravstvene studije, Sveučilišta u Zadru, te učenici i nastavnici Medicinske škole Zadar.

26. travanj 2024 21:56