StoryEditorOCM
ĐiradaPOLICIJA PROVODI PREVENTIVNI PROGRAM

„Zdrav za 5“ u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru

Piše Zadarski.hr
17. svibnja 2019. - 11:10
budinic7-270318

U organizaciji Policijske uprave zadarske, Zadarske županije i OŠ Bartula Kašića, te uz potporu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije i Odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra dana 17. svibnja 2019. godine u 10,40 sati u dvorištu Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru održati će se aktivnosti iz druge komponente nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“.

Učenici koji sudjeluju u radu Eko sekcije – Učeničke zadruge Maraška uz potporu voditeljice, zaposlenika škole i stručne suradnice iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, te trgovačkog društva Nasadi d.o.o. Zadar provest će radionicu „Sadnja biljaka trajnica“. Učenici će u školskom dvorištu zasaditi cvijeće i poslati poruku da svaki pojedinac svojim ponašanjem može sudjelovati u stvaranju boljih uvjeta i okoline za sigurno i zdravo odrastanje djece i mladih.

U aktivnostima će sudjelovati policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske i policijski službenici Prve policijske postaje Zadar, te stručnjaci sa Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Nacionalni preventivni projekt „Zdrav za 5“ odnosi se na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću, a već sedmu godinu za redom provodi se na području Zadarske županije. Projekt provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

U okviru prve komponente projekta „Zdrav za 5“ policijski službenici za prevenciju PU zadarske i stručnjaci iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar proveli su predavanja usmjerena na prevenciju ovisnosti, a nakon toga slijedi druga komponenta u kojoj mladi provode aktivnosti i šalju jasne poruke koje doprinose prevenciji neprihvatljivog ponašanja djece i mladih.

Stoga pozivamo medije da poprate ove aktivnosti i na taj način daju svoj doprinos prevenciji svih oblika ovisnosti.

 

19. travanj 2024 07:30