StoryEditorOCM
ĐiradaOD PONEDJELJKA U ZADRU

Održava se Europski forum za mlade stručnjake iz područja baštine

Piše Zadarski.hr
17. svibnja 2019. - 16:41
zadar_vecer20-250618_1

U Europskoj godini kulturne baštine, od 20. do 24. svibnja ove godine u Zadru će se održati Europski forum za mlade stručnjake iz područja baštine.

To je zajednički projekt Europske unije i UNESCO-a koji ima za cilj promicanje kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga kroz sveobuhvatni, integrirani i participativni pristup prema baštini – prihvaćajući kulturnu baštinu u njezinim materijalnim i nematerijalnim oblicima i mobilizirajući  sve relevantne dionike, osobito mlade. Naglašava doprinos baštine osnaživanju mladih i promicanju uključive i održive budućnosti širom Europe. 

Forum organiziraju UNESCO i Europska komisija, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Ministarstvo kulture RH te Grad Zadar, a okupit će 28 mladih stručnjaka s iskustvom u području kulturne baštine iz 28 zemalja Europske unije u dobi od 25 do 32 godine.

Svečano otvaranje Europskog foruma za mlade stručnjake iz područja baštine održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine,u Koncertnoj dvorani braće Bersa, Kneževa palača Zadar, s početkom u 9.30 sati.

25. travanj 2024 17:43