StoryEditorOCM
ĐiradaSAZNAJTE ŠTO JE EROGAG RJEČNIK

Mala zbirka hercegovačkog žargona bit će predstavljena na Sveučilištu

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2019. - 13:09
sveuciliste_zadar-170216

Mladež ogranka Matice hrvatske u Zadru organizira „Pre'stavljanje eroGAG rječnika“, odnosno male zbirke hercegovačkog žargona.

Dva broja eroGAG rječnika sadržavaju izraze tipične za podneblje Hercegovine, ali pokazuju i veliku raskoš hrvatskog kolokvijalnog jezika općenito jer se većina izraza koristi u gotovo svim područjima Hrvatske. Svi izrazi u rječniku popraćeni su zanimljivim objašnjenjima koja na kreativan način dočaravaju hrvatski mentalitet, kulturu i običaje. Na predstavljanju u Zadru prvi put će u javnost izaći i do sad anonimni autori rječnika. Ovaj kulturno-zabavni program upotpunit će svojim nastupom KUD „Branimir“ Benkovac, a nakon predviđenog programa gosti će moći kušati dalmatinsku mezu i neke hercegovačke specijalitete.

- Ako želite saznati, primjerice, zašto neki ljudi more nazivaju vodom, kako se zove elegantni zaobilazak tržišta u mikroekonomskom spajanju ponude i potražnje, što je potrebno staviti u kesu kada se ide u goste te zašto su „promaja“ i „ladan beton“ serijske ubojice, pridružite nam se u petak 7. lipnja 2019. god., u 19:00h u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru – poručili su organizatori.

20. travanj 2024 16:52