StoryEditorOCM
ĐiradaDERIVAT # 1 FESTIVAL DOBRE GLAZBE I DRUŽENJA

Prodaja ulaznica počinje za četiri dana, stižu glazbenici vrijedni pažnje

Piše Zadarski.hr
6. lipnja 2019. - 15:32
Derivat plakat za medije

Derivat # 1 ponosno predstavlja nova imena koja će se pridružiti Repetitoru i Letu 3 / svira prva dva na premijernom izdanju ovog festivala dobre glazbe i druženja.  Uvjereni smo kako će svaki od pozvanih sastava duboko impresionirati zadarsku publiku, riječ je o pravim, manje poznatim biserima, u zadnje vrijeme izuzetno zanimljive hrvatske alternativne glazbene scene.

Šumovi protiv valova experimental / avantgarde / psyhodelic sastav očarao je publiku prvijencem nazvanom po imenu benda. Njihovi nastupi su unikatna čarolija za ljubitelje eksperimetalnog rock zvuka. Ovi „ glazbeni putnici kroz vrijeme „ oduševit će vas svojim beskompromisnim nastupom i odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje.

The Siids su electro / dark / pop rock duo snažne energije i visoke estetike. Oni spajaju grandioznost s intimnošću, melodioznost i ritmičnost. Vizualni identitet im prati glazbeni. Izrazito zahtjevno prilaze kreaciji svoje glazbe, kao i vizualnoj prezentaciji  radova. Ukoliko vam se njihovom koncertu  učini da čujete utjecaje Editorsa, Phantograma, The Killsa ili Depeche Modea, na pravom ste tragu.

dRBonito su ta čarobna kombinacija gitara, bas i bubanj, čiji je rezulat je miminalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju. Inspiraciju crpe iz različitih glazbenih perioda i stilova, pa ako tijekom njihovog nastupa  čujete i funk i dub, i rock i punk, dobro ste čuli.

D. Klemenza je čovjek pokret, performer, glumac i glazbenik pomaknutih i upečatljivih karaketristika snažne energije. Klemenza je ujedno i prva postava Montažstroja - say yo for rock&roll!
 

 BANAK NA DERIVATU

 2nd floor / after party

Za one upornije na Derivatu # 1 osigurali smo 2nd floor i kvalitetan after party. Kako Derivat ne  robuje žanrovskim ograničenjima, a eklektičnost je osobina modernog festivalskog čovjeka,  dva DJ-a, El Commando i Mr.d odvesti će vas u svijet techna, acida i elektra.

El Commando je član kolektiva Pulp, Taman, No Balance. Svoj zvuk traži kroz techno, house, electro i bass glazbu, osobito se trudi publiku svaki put iznenaditi, ne upasti u predvidljivost.

Mr.d kao selektor stilski nije ograničen, poteže od industriala do disca i nazad, ali kad je pravi ples u pitanju očekujte da gura acid, techno i electro trake.

 

 ULAZNICE ZA DERIVAT # 1 FESTIVAL

Ulaznice po cijeni od 80 kn možete kupiti od 10. lipnja u Cafe Baru Indie / Cafe baru 72 / Dejabrew pubu / Zadar, zainteresirani će moći kupiti ulaznice i u klubu Botaničar / Zagreb. Ulaznice su već dostupne www.entrio.hr

Od 5..srpnja cijena ulaznice je 100 kn, dok će na samom ulazu na dan festivala cijena biti 120 kn.

Derivat # 1 podržavaju / Grad Zadar Ministarstvo kulture RH TZ  Grada Zadra Zadarska županija.

26. travanj 2024 12:39