StoryEditorOCM
ĐiradaJEDINSTVENA MANIFESTACIJA

U Zadru uskoro NOBI fest!

Piše Zadarski.hr
6. lipnja 2019. - 15:59
plakat nobi 2019-01

Kazališna Udruga IGRAJMO SE ZADAR , prva organizacija takvog sadržaja (za djecu i mlade) u Zadru uspješno djeluje već 16. godina i nakon tri uspješne premijere u ovoj školskoj godini 2018. /19. i gotovo rasprodanom HNK ZADAR - ČAROBNJAK IZ OZA (Lucija Dovranić), MI DJECA S KOLODVORA ZOO (Lucija Dovranić), LAŽEŠ MELITA ( Matija Šango Šimurina), kao i svake godine dodijelit će nagradu najboljim glumicama i glumcima za glumačka  ostvarenja u 2019. godini  na 6. NOBI-ju  10. lipnja 2019.,  u KLZ ZADAR.

NOBI koji je zadarskoj publici prvenstveno poznat kao nagrada za glumačka ostvarenja što ga čini  jedinstvenom  manifestacijom na našim prostorima,  nije isključivo nagrada i  formalni trenutak kojim se zaključuje određeni period rada u godini, to je ujedno i uvid u cjelogodišnji rad Igrajmo se koji je više od kazališnih predstava. Manifestacija je to koja za cilj ima i poticaj umjetničkom autorskom radu polaznika, ali i razvijanje i međunarodne suradnje koju ostvaruje od početka rada. Ove godine nagradu dodjeljuje povjerenstvo u sastavu: Vjera Vidov (glumica), Anita Goreta (kostimografkinja) i Matija Šango Šimurina (dramska pedagoginja i predsjednica Igrajmo se). Nagrađene kao i svake godine očekuje nagradni izlet u rujnu.

Prigodni program uz dodjelu nagrade sastoji se još  od tri dijela:

Dokumentarne reportaže Čarobnjak iz Oza (making of), autora Ante Parunova, dugogodišnjeg polaznika Udruge koji će ovim radom prikazati rad i nastajanje kazališne predstave ČAROBNJAK IZ OZA, redateljice Lucije Dovranić, koja je premijerno izvedena u prosincu 2018. godine i kojom se započela ova školska godina.

Tri godine s Udrugom uspješno surađuje i plesna pedagoginja i koreografkinja Tajana Cvjetković, voditeljica plesne udruge Okret koja će se predstaviti koreografijom   Put u nepoznato.

Udruga će predstaviti i djelić svoje međunarodne suradnje tj. kratki film Bridge Stories koji je nastao kao posljedica video komunikacije djece iz Igrajmo se i turske škole Yesilkoy 2001 Koleji   iz Istanbula, pod mentorstvom Lucije Dovranić i Lidera Hepgenca. Kao glavna tema izrodilo se vršnjačko nasilje, kao i nasilje preko interneta. Film nam govori o univerzalnosti povrede drugoga djeteta, u ovom slučaju vršnjaka i traumama koje povrede ostavljaju. Osnovna poruka filma, poruka djece djeci je da se prestanu maltretirati međusobno, kao i da prestanu maltretirati sami sebe zbog drugih.

Igrajmo se ovu šk. godinu zaokružuje predstavom  MI DJECA S KOLODVORA ZOO (Lucija Dovranić)   koju će izvesti u sklopu KvartArt festivala 15.6.2019.

26. travanj 2024 19:47