StoryEditorOCM
ĐiradaDUGO, TOPLO LJETO U BIOGRADU NA MORU

Donosimo program događanja za mjesec srpanj: zabave, koncerti, predstave...

Piše TZ Biograd na Moru
30. lipnja 2019. - 13:23
Biograd_summer_Srpanj-July

Turistička zajednica grada Biograda na Moru objavila je program događanja za mjesec srpanj u sklopu projekta Biograd Summer 2019.

Tako će se u Biogradu kroz srpanj na području cijelog poluotoka organizirati razna događanja od kojih izdvajamo Biograd Street Music Festival koji će svečano otvorenje imati 8.7. na Rivi u Biogradu. Ovo je treća godina održavanja Festivala, a s obzirom na pristigli broj prijava možemo slobodno reći kako je ovo Festival s najviše izvođača dosad. Prijave su stigle doslovno iz cijeloga svijeta pa ćete tako na sedam punktova na Rivi svakodnevno do rujna od 20 sati moći uživati u performansima raznih zabavljača koji će svoj talent pokazati građanima Biograda i njihovim gostima.

Na Narodnom trgu, popularno znanom kao Trg Brce, koji se skrio i udobno smjestio u sami centar grada blizu bazilike Sv. Ivana Evanđeliste održavat će se kulturni program u vidu kazališta pod zvijezdama i susreta dalmatinskih klapa. Tako nas već 10. srpnja očekuje kazališna komedija koja je trenutno jako popularna u cijeloj državi, a u kojoj glumi Slavko Sobin. Slavko je osim kao odličan glumac poznat i kao odličan plesač što je dokazao u showu Ples sa zvijezdama gdje je osvojio prvo mjesto, međutim u `Političaru` pokazat će što je to iza kulisa svakodnevne politike.

Dok lijeve, desne, i one `srednje` stranke počinju svoje političko nadmetanje u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, poznati glumac utjelovit će u ovoj dinamičnoj predstavi pet živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje. Dječja lutkarska predstava iz Splita dolazi nam u goste 15.7., a 23.7. stižu `Brodolomke` - dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. U ovoj predstavi pojavljuju se neke naše najpoznatije glumice poput Ecije Ojdanić, Darije Lorenci Flatz, Ane Maras Harmander i Sanje Milardović. Svakako topla preporuka svima koji se tada budu nalazili u Biogradu!

Na trgu Brce 17. srpnja održava se i tradicionalna Večer klapa koja svake godine iznova oduševljava sve ljubitelje izvorne dalmatinske pisme, a 28. srpnja u goste dolazi dubrovačka klapa Kaše.

I centralni park u Biogradu koji se nalazi u blizini autobusnog kolodvora bit će ovo ljeto jedno od mjesta događanja pa će se tako u parku održavati male gastro feštice pod nazivom Bokun tradicije, a ovaj park je također idealan za održavanje noćnih piknika Summer Night Picnic na kojima će nastupati razni bendovi poput AKA Crescendo i AJ Trio & Elena Stella.

Ne smijemo zaboraviti kako ćemo mjesec srpanj završiti uz odličan koncert Marka Kutlića, Adalbert Turner Junci i Jazz orkestra hrvatske vojske koji će nastupati ispred Gradske uprave na Rivi u Biogradu.

Paralelno s ovim bogat koncertni program organizirala je i hotelska kuća Ilirija d.d. pa će tako u srpnju na bazenu Ilirija nastupati popularni hrvatski izvođači: Parni Valjak, Ansambl Lado i Željko Bebek.

U dvorištu crkve Sv. Stošije 19. i 20.7. Gradska glazba Biograd organizirat će drugu godinu zaredom Jazz & Wine Fest. Svakako savjetujemo da posjetite ovaj festival.

Bit će ovo zanimljivo, dugo, toplo ljeto u Biogradu pa vas pozivamo da navratite!

 

20. travanj 2024 10:46