StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK NA KAŠTELU "BENKOVIĆ"

10. Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije - Vinfest Benkovac 2019.

Piše Zadarski.hr
2. srpnja 2019. - 12:24
vino

            Već desetu godinu za redom Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni Kotari i Udruga vinara Zadarske županije  u petak, 5. srpnja 2019. godine s početkom u 21.00 sat na Kaštelu „Benković“ u Benkovcu organiziraju jubilarni „10. Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije - Vinfest Benkovac 2019.“

            Riječ je o manifestaciji koja se vrlo brzo afirmirala kao jedna od najkvalitetnijih dalmatinskih vinskih izložbi te predstavlja pravo osvježenje na hrvatskoj vinskoj sceni.

Cilj manifestacije je prezentacija i promocija vinarstva na području Grada Benkovca, odnosno sjeverne i srednje Dalmacije, na prostoru koji je tradicijski i geografski uz sve pogodnosti i potencijale predvodnik u proizvodnji vrhunskih vina u Zadarskoj županiji.  

Poseban naglasak i ove godine stavljen je na promociju i brendiranje autohtone sorte vinove loze Maraština i Plavina. Vinfest Benkovac više nije samo vinska priča Benkovca i Dalmacije, već polako postaje vinska priča čitave zemlje.

U sklopu festivala organiziraju se i razna gastro događanja.

Sudeći po odazivima vinara i vinogradara kroz protekle godine, organizatori Vinfesta uvjereni su u uspjeh i ovogodišnje manifestacije, što je od iznimnog značaja za benkovačko područje sa stoljetnom tradicijom vinarstva i vinogradarstva.

Manifestacija je zatvorenog tipa i ulaz je moguć jedino uz pozivnicu.

25. travanj 2024 03:25