StoryEditorOCM
ĐiradaNA IGRALIŠTU FOŠA U SUTOMIŠĆICI

Nakon 23 godine pauze vraća se ljetno izdanje nogometnog Kupa otoka!

Piše Zadarski.hr
4. srpnja 2019. - 12:28
KO arhivska


U organizaciji NŠK sv. Mihovil i otočnih udruga mladih na igralištu Foša u Sutomišćici opet će zaživjeti kultno natjecanje u velikom nogometu mjesnih momčadi s otoka Ugljana i Pašmana. Ove godine na Kup otoka se prijavilo deset ekipa: Ugljan, Lukoran, Sutomišćica, Poljana, Preko, Kali, Kukljica, Banj, Dobropoljana i Pašman.

Dogovorom je utvrđeno da će se ovogodišnje izdanje turnira igrati kup sustavom. Utakmice će se igrati nedjeljom, a natjecanje počinje već ovaj vikend, u nedjelju 7. srpnja, kada u osmini finala na igralištu Sv. Mihovila u Sutomišćici igraju Kali – Kukljica (17 sati) te Lukoran – Sutomišćica (19 sati).

Ždrijebom je odlučeno da pobjednik dvoboja Kali – Kukljica u četvrtfinalu ide na Dobropoljanu, a pobjednik ogleda Lukorana i Sutomišćice prolaz među četiri najbolje momčadi tražit će protiv ekipe Preka.

– Kup otoka se vraća zahvaljujući velikom entuzijazmu, kako nas u klubu tako i brojnih otočnih udruga. Svakako da je ključan faktor bilo uređenje igrališta u Sutomišćici kojim smo dobili idealne uvjete za odigravanje utakmica. Veselimo se u prvom redu kvalitetnim utakmicama, a vjerujemo da će povratak Kupa otoka prepoznati i ljubitelji nogometa na oba otoka i u velikom broju doći navijati za momčadi iz svojih mjesta, kaže Krešimir Jaklin, voditelj omladinske škole NŠK Sv. Mihovila.

 

26. travanj 2024 17:11