StoryEditorOCM
ĐiradaPREMIJERA U KAZALIŠTU LUTAKA ZADAR

Zadarski plesni ansambl premijerno izvodi dramsko-plesnu predstavu "Alisa i Bijeli zec"

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2019. - 14:23
alisa 6

U četvrtak u velikoj dvorani Kazališta lutaka Zadar s početkom u 21:30 sati, Zadarski plesni ansambl će premijerno izvesti dramsko-plesnu predstavu Alisa i Bijeli zec u režiji Marije Šarić Ban i koreografiji Sanje Petrovski u suradnji s cijelim Ansamblom. Predstava je nastala po motivima knjige engleskog pisca Lewisa Carrolla Alisa u Zemlji čuda, a govori o željama, odrastanju i nadi, snovima i drugoj stvarnosti. Predstava je inspirirana pop artom i nadrealnom umjetnošću, te modernim i suvremenim umjetničkim pravcima i ikonama 20. i 21. stoljeća. Kroz sinergiju pokreta, likovnosti i kazališta, propituju se razne estetike nudeći nova rješenja.

Kostimografiju potpisuje Marija Šarić Ban, dok je pravo na korištenje glazbe velikodušno ustupio Davor Gobac, zadarski zet i ljubitelj plesne umjetnosti. Uz Sanju Petrovski, u kreiranju koreografije predstave sudjelovale su i starije članice ansambla. Veliku potporu pružila je Matea Bilosnić, slobodna umjetnica sa statusom u Sloveniji, koja je oblikovala glazbu i povezala je u jednu cjelinu svojim autorskim glazbenim uradkom.

U ulozi Alise nastupit će studentica prava, već osamnaest godina članica Zadarskog plesnog ansambla Ruby Ivosić, dok njezinog partnera, Bijelog zeca, igra njena vršnjakinja, studentica hispanistike i plesačica, Patricia Gospić. Ohola i zla Kraljica je voditeljica Ansambla Natali Perić. Ostale glavne uloge igraju: Nataša Kustura, Marta Huber, Tea Petrić i Marija Pehar. U scenskom spektaklu sudjeluju tri glumca iz Drame plus koji su se odlično snašli i u plesnim rolama: Vito Sikirić, Ivan Šarlija i Tomislav Šango. Podmladak Ansambla čini okosnicu priče, a pojavljuju se kao gusjenice, leptiri, birokracija, karte, likovi iz sna: Anđela Matulić, Nina Pavić, Zadar Kadija, Dora Šokota, Sara Jusup, Katarina Trošelj, Ema Rukavina, Paula Karamarko i Elena Dobrović Oblikovatelj svjetla je Igor Petrovski, a voditelj tona Tomislav Kraljević Šome, dugogodišnji suradnici Ansambla.

Predstava je nastala pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Zadarske županije i zaklade Kultura nova, a u suradni s Zadarskim kazališnim ljetom i HNK Zadar, Kazalištem lutaka Zadar i Narodnim muzejom Zadar.

 

 

 

 

27. travanj 2024 02:40