StoryEditorOCM
ĐiradaODRŽANA 5. PO REDU PJESNIČKO-ŠANSONIJERSKA VEČER

Večer poezije u kojoj se „Stihovima i notama dodiruju snovi“...

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2019. - 15:20
Foto Vladimir Kusik.JPG

U sklopu Ninskog kulturnog ljeta te organizaciji Grada u predivnom ambijentu lapidarija Muzeja ninskih starina svi ljubitelji stihova uživali su ovog ponedjeljka u poeziji velikana hrvatske moderne Ujevića, Matoša, Cesarića, Parun...

Bila je to 5. po redu pjesničko-šansonijerska večer u kojoj se uz lagane zvukove gitare implementirala poezija, stihovi i glazba u izvedbama pjesnikinje i recitatorice Nikoline Mojić te Ivice Ušljebrke uz glazbenu pratnju Drage Jelića.

Toplim riječima dobrodošlice, goste je pozdravila organizatorica večeri Marijana Ramov ispred odjela za kulturu grada Nina, koja ustrajno podržava ideju ali i svake godine izvedbu kojom se promovira hrvatsko pjesništvo.

Uz vječne stihove velikana hrvatske moderne, publika je uživala i autorskoj poeziji Nikoline Mojić iz zbirke pjesama „Gospodar“ i „Iza sna“ te profesora hrvatske književnosti Ivice Ušljebrke s predivnim izvedbama „Zvonce“ i „Susreti“.

Nikolina Mojić recitacijom „staroga kova“, već dugi niz godina njeguje pisanu riječ, te sa svojim studijskim CD-om „Riječju ka nutrini“, nastoji skinuti prašinu sa stihova hrvatskih klasika 20.stoljeća. Jer kao što kaže: „poezija živi dok se o njoj priča“.

Ima veliki respekt prema stihovima bogate hrvatske književnosti, i svojom senzibilnošću prepoznate recitacije pokušava doprijeti do srca slušatelja te ih tako motivirati da se očuva navika uživanja u ljepoti poetskog izričaja... a da su u tome uspjeli potvrdile su ovacije i lijepi dojmovi dirnute publike.

 

20. travanj 2024 03:13