NA 25. ZADARSKOM KAZALIŠNOM LJETU Igra predstava Nora - trenutak pobune

NA 25. ZADARSKOM KAZALIŠNOM LJETU

U četvrtak na 25. Zadarskom kazališnom ljetu pogledajte u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21.30 sati premijeru dramsko-plesne predstave ALISA I BIJELI ZEC nastalu prema priči L. Caroll Alisa u zemlji čudesa u produkciji Zadarskog plesnog ansambla.

Već u petak, 12. srpnja u lapidariju Narodnog muzeja Zadar u 21:30 sati program 25. ZKLJ se nastavlja predstavom NORA – trenutak pobune prema H. Ibsenu - NORA - kuća lutaka  u produkciji Umjetničke udruge TRAGAČI i KAZALIŠTE KNAP i u režiji: Frane Marije Vranković. 

Igraju Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev i Mladen Kovačić. Scenografiju i kostimografiju potpusuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Željka Veverec i Toni Starešinić, a oblikovanje svjetla Dina Marijanović

Što se zapravo događa u kazalištu? Kakav je put od nekog slavnog djela do predstave? Na ta i mnoga druga pitanja odgovorit će nam ova zanimljiva predstava koju je prema slavnom Ibsenovom djelu – NORA-kuća lutaka napisala Jelena Hadži-Manev.

Nagrade i priznanja:

Bobijevi dani smijeha 2018.g. – specijalno priznanje žirija za autorsko i glumačko ostvarenje: Jelena Hadži-Manev

Nagrada hrvatskog glumišta 2018.g. – nominacija za najbolji dramski tekst: Jelena Hadži-Manev

Ulaznice su u prodaji na www.croatia-tickets.com  i na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te sat vremena prije početka predstave ispred Lapidarija Narodnog muzeja Zadar. Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna.

 

Naslovnica Đirada

Najčitanije