NOĆ PUNOG MISECA Centralno događanje je večeras na rivi: gasi se javna rasvjeta, pjevaju Intrade...

NOĆ PUNOG MISECA

Noć punog Miseca odvijat se od do  13. srpnja na Rivi, a centralno događanje je večeras 13. srpnja.

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa.

Tradicionalni je to,  osamnaesti  po redu festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo.

Zbog nje ljudi prevaljuju stotine kilometara da bi iznova doživjeli manifestaciju poznatu u cijeloj zemlji i šire kao Noć punog Miseca.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog Mjeseca...

Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

 

Ovogodišnji program koncerata:

 

ČETVRTAK, 11.07.

- 21.30 sati: KUD Zadarski tanac

 

PETAK, 12.07.

- 21.00 sati: Trio Fešta

 

SUBOTA, 13.07.

• 20.15 sati:     klapa  Donat  

• 21.45 sati:    klapa Diadora                                   

• 22. 30 sati:   Tomislav Bralić i klapa  Intrade

• 00.30 sati:    Trio gušti

• 02.00 sati:    kraj programa 

Naslovnica Đirada

Najčitanije