StoryEditorOCM
ĐiradaU GALERIJI KAPETANOVA KULA

Samostalna izložba slikarice Ive Čačić “Put, istina i život”

Piše M.K.
17. srpnja 2019. - 00:24
20190716_120555b

Slikarica Iva Čačić u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar priređuje samostalnu izložbu pod nazivom “Put, istina i život”.

Otvorenje izlozbe je u četvrtak, 18. srpnja u 20 sati u galeriji Kapetanova kula.

Iva Čačić rođena je 19. ožujka 1976. u Zadru. Djetinjstvo je provela u Ražancu gdje je završila osnovnu školu. U Zadru je pohađala Gimnaziju Vladimira Nazora, a u Rijeci je diplomirala razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu. Uz posao i obiteljske obveze uvijek se našlo vrijeme za ljubav prema crtanju i slikanju. 

Na likovnu scenu nastupa u travnju 2010.godine samostalnom izložbom pod nazivom „ Žeđam“ koja je predstavljena u gradskoj knjižnici Zadar Arbanasi. Nakon toga slijedi druga samostalna izložba u Narodnoj knjižnici Jurja Barakovića u Ražancu gdje je predstavila portrete ražanačkih lica rađene olovkom te morske pejzaže u ulju ( A little bit of art, 4.6.2014.)  Od 2016. postala je članica LU Art forum Zadar gdje je izlagala svoje radove na skupnim izložbama, a aktivna članica HDLU-a postaje 11.2.2018.godine.

- Različitosti scena i likova te pozadinskih kompozicijskih elemenata, nekad malo jače, nekad malo blaže (ovisno o nadahnućima), govore o Vjeri, Ljubavi i Nadi, bez, kako Iva Čačić kaže, nema života ni egzistencije, svakog koraka na dalje i naprijed...

Izložba koja traje u HDLU - galeriji Kapetanova kula tjedan dana, je novi poticaj autorici da posložene momente i trenutke nadahnuća prikaže javnosti, da kaže što je i na koji način inspirira, intrigira i fascinira, dokle je inspirativno stigla i u kojem kontekstu meditira, u kojim sferama brodi i koji je umjetnički impuls vodi. Pa, kome je blisko, bit će nova podrška na putokazima, Putu i raskrižjima koja su neminovna, neumitna i neupitna na svakom ovovremenom kolosijeku koji život znači a s vlastitim JA ponaosob zrači.

Poruku i podršku autorici „uronjenoj“ u svoj svijet i samozadane teme: neka korača, neka „brodi“, neka „leti“, bude svoja u svojoj slobodi, jer bez nje nema ni osobnosti, osobnog pečata, doprinosa, tj. autentičnosti rukopisa i fluida. S željom da redaju se slike, da na svoj način širi obzore i vidike, dok vjetri podvelebitski (autorici tako bliski), pušu, za svaku srodnu i prijemnjivu Dušu... Nek' i nadalje uspješno bude, nek' se novi ciklus zbude; nek' i ubuduće Iva u spektru zanosa i radosti, s novim uspjesima, kreativno „pliva“ – napisao je u osvrtu na izložbu Zvonko Čulina, dipl. povj. umjetnosti.

26. travanj 2024 07:37