StoryEditorOCM
ĐiradaPOČELE PRIPREME ZA 13. MILLENNIUM JUMP

Očekuje se 3000 skakača koji će poslati globalnu poruku "Save This Planet"

Piše Iva Ivanac
18. srpnja 2019. - 16:04
millennium_jump6-250709

Briga za okoliš i njegovo očuvanje moto je ovogodišnjeg 13. po redu dm Millennium jumpa koji će se održati u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi.

Zbog prošlogodišnjih sugestija i velikih vrućina, početak održavanja vodene manifestacije pomaknut je za 15.20 sati, a skakači će se u more baciti čak četiri puta.

Prvi skok je organiziran na način "2u1", drugi, odnosno treći je dvostruki domino u majicama, a posljednji se skače s crvenim loptama. Organizatori očekuju kako će ove godine sudjelovati oko 3000 ljudi.

Na rivi će se spremati i ručak za skakače, a po cijeni od samo deset kuna moći će uživati u rižotu s plodovima mora. Prihod od prodaje ide Udruzi za autizam Zadar.

- Na pozornici će sve okupljene zabavljati razni DJ-evi, a voditelj programa je Frano Ridjan koji, moramo istaknuti, obožava Millennium jump. Uz tri najmasovnija skoka s jadranske obale, posebnost ovogodišnjeg izdanja dm Millennium jumpa bit će natpis 'SAVE THIS PLANET' koji će svi sudionici složiti svojim tijelima, a bit će dug 200 metara, kazao je Neven Stojaković, začetnik Millennium jumpa iz Društva Propela i dodao kako je ove godine nastala suradanja s firmom koja prodaje električne skuter, a što se savršeno slaže s njihovom idejom da Millennium jump uz humanitarni, zabavni i turistički aspekt sadrži i onaj ekološki. Sudionici će tako imati priliku osvojiti elektro moped ako njihov broj bude izvučen na lutriji.

Skakače također čeka osam tisuća boca vode, zbog čega će se od ove godine uvesti i kontejneri za plastiku. Organizatori apeliraju da se PET ambalaža odlaže za to prilagođena mjesta, a ako kojim slučajem neka završi u moru, pokupit će je posade s gumenjaka koje će napraviti i dva defilea ispred zadarske rive.

Ne treba zaboraviti i zdravstveni aspekt ovog projekta, svi skakači moći će besplatno obaviti preglede na improviziranim dermatološkim "stanicama". Zavod za javno zdravstvo će također putem promidžbenih materijala educirati sudionike o ranom otkrivanju melanoma.

Direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka istaknuo kako je njegovoj organizaciji čast i privilegija biti dio ove jedinstvene manifestacije. Turistička zajednica svake godine podržava MJ s tendencijom da se iz godine u godinu on proširuje, kazao je Paleka uz napomenu će TZGZ nastaviti s financijskom potporom Društva Propela kako bi s novim idejama nadogradili događaj u što boljem svijetlu.

Za ovogodišnji Millennium jump pripema se i posebna skupina volontera koja će prolaziti edukacije dva dana prije skoka, a osim Zadrana, volonteri će biti iz Zagreba, Osijeka i drugih gradova Hrvatske.

Prijave za 13. dm Millennium jump počinju u ponedjeljak, 22. srpnja, od 19 do 23 sata, na Narodnom trgu i na Kalelargi. Broj je ograničen na 3.000 sudionika, a novac od kotizacija bit će uplaćen za školu plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju iz DV Latica.

25. travanj 2024 19:36