StoryEditorOCM
ĐiradaDONOSIMO VODIČ DOGAĐANJA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Očekuju vas brojni koncerti, Feštica petkom, ali i 60. jubilarni ljetni karneval

Piše I.Ivanac
21. srpnja 2019. - 22:00
paski_karneval11-280712

Ljeto je u punom jeku, a u Zadarskoj županiji sve pršti od događaja. Kako biste lakše izabrali što želite posjetiti, donosimo vam tjedni vodič manifestacija.


Ponedjeljak
U sklopu 59. glazbenih večeri u Sv. Donatu održat će se koncert Diva Covent Gardena s početkom u 21 sat. Na Narodnom trgu u 21 sat nastupit će klapa "Munita".
U Svetom Filipu i Jakovu na rivi s početkom u 21 sat nastupa klapa "Fumada".
U Pagu se od 22. do 27. srpnja održava 60. jubilarni ljetni karneval. Paški ljetni karneval je najstariji ljetni karneval u Hrvatskoj i svakako jedno od najatraktivnijih ljetnih zabavnih događanja na otoku Pagu.


Utorak
U sklopu 25. zadarskog kazališnog ljeta u Lapidariju Narodnog muzeja igra predstava "Sve o muškarcima" Teatra Gavran, s početkom u 21.30 sati. Od utorka na zadarskoj rivi u noćnim satima započinje poznati vaterpolo turnir VAKANZA koji će trajati sve do 17. kolovoza.
S ciljem održanja tradicije i običaja, KUU "Zora" organizira karneval s početkom u 20 sati na Olibu, a birat će se najljepša maska koja kao nagradu dobiva pršut!


Srijeda
Peti po redu Zadar Jazz & Blues održat će se od 24. do 26. srpnja na otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla u Zadru, od 21.30 sati, a domaći i strani gosti uživat će u tri vrhunska jazz koncerta. U srijedu nastupa kubanska grupa "Vocal Sampling".
Na Babac Teatar festu na otoku Babac izvest će se kazališna predstava u izvedbi AKU "Kuntrata" u 21.30 sati.


Četvrtak 
U sklopu Zadar Jazz & Blues festivala na terasi Muzeja antičkog stakla u 21.30 nastupa jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie.
Na Narodnom trgu s početkom u 21 sat nastupa Elena Stella & Duo.
Na Babac Teatar festu na otoku Babac izvest će se kazališna predstava "Testament" koja počinje u 21.30 sati.
U Benkovcu se na Kaštel Benkoviću s početkom u 21 sat održava kazališna predstava "Dekorater - Ljubavni trokut".


Petak
I ove godine, od 21 sat, održavaju se tradicionalne feštice petkom na Poluotoku. Građani Zadra i gosti imaju priliku uživati u ugodnoj atmosferi, klapskoj pjesmi i lokalnoj spizi.
U sklopu Zadar Jazz & Blues festivala na terasi Muzeja antičkog stakla u 21.30 nastupa Eric Bibb, izvođač kojega publika još zna i kao legendu akustičnog bluesa. Na Trgu Petra Zoranića održava se Folklorni susret udruga tradicijske kulture s početkom u 20 sati.
Petak je u Turnju rezerviran za Večer klapske pisme, a u 21 sat nastupa "Kamena Dalmacija".


Subota 
Na zadarskoj rivi u popodnevnim satima održava se dm Millennium jump 2019. Pored masovnog skoka u more, sve posjetitelje očekuje i zabavni program te preventivni pregled dermatologa.
Na Trgu Petra Zoranića u 20 sati počinje Međunarodna cvitarijada, 4. susret svirača na usnoj harmonici.
Na Viru se u sklopu “Virskog ljeta” u večernjim satima održava koncert "Letećeg odreda".
U Sv. Filipu i Jakovu, u subotu u 11 sati, počinje Državna regata jedriličara u klasi optimist “Regata Sv. Roko”, dok će se na rivi u isto vrijeme održati promenade oldtimer automobila. U Sv. Filipu i Jakovu u 21 sat započinje susret dalmatinskih klapa.
U Tinju na mjesnom igralištu u 21 sat započinje Smotra folklora „Tragovima sidraške županije“.


Nedjelja
Na igralištu Bunari u Sv. Filipu i Jakovu u 19 sati počinju sportsko-zabavne igre „Berekini i Farabuti“.
 

19. travanj 2024 21:09