StoryEditorOCM
ĐiradaMEĐUNARODNI SKUP U ZADRU

130 izlagača iz cijelog svijeta govorit će o seksualnosti, partnerskim odnosima, privlačnosti i emocijama

Piše L.B.
20. kolovoza 2019. - 22:37
seks

- Program međunarodnog skupa obuhvaća teme u području ljudske seksualnosti, partnerskih odnosa, privlačnosti, emocija i srodnih tema – najavljeno je u opisu svjetskog znanstvenog skupa koji u srijedu, 21. kolovoza, počinje u Zadru, a na koji dolazi 130 znanstvenika iz područja psihologije, biologije i antropologije. Znanstvenici dolaze iz zemalja diljem svijeta, skup je obiman u izlaganjima i radionicama, a sudionici u Zadar dolaze iz SAD-a, Brazila, Kine, Kanade, Čilea, te mnogobrojnih europskih zemalja uključujući Veliku Britaniju, Njemačku, Nizozemsku, Španjolsku, Češku, Poljsku i Mađarsku.

Organizatori svjetskog znanstvenog skupa ISHE Summer Institute je Sveučilište u Zadru – Odjel za psihologiju, u suradnji sa International Society for Human Ethology. Svečano otvorenje predviđeno je u srijedu u 17,30 u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Uvodno predavanje održat će Asmir Gračanin s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, čije je usko polje istraživanja socijalno ponašanje, osobito vezano uz emocionalne procese i neverbalnu komunikaciju kao što su plakanje ili gestikuliranje. Moderatorica je dr. sc. Irena Pavela Banai (Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru), koja je uz  prof. dr. sc. Zvjezdana Penezića, doc.dr.sc. Jelenu Omblu i Benjamina Banaia, mag. psych, organizatorica svjetskog znanstvenog skupa koji će, ističu organizatori, biti značajna promocija Sveučilišta u Zadru, grada Zadra i Hrvatske.

- Konferencija je iznimno značajna za psihologijsku znanost i struku, srodne discipline te širu javnost. Ona, uz to, svojom veličinom, sadržajem i renomeom sudionika svakako predstavlja veliki doprinos međunarodnom predstavljanju našeg Sveučilišta, ali i grada Zadra i Republike Hrvatske – navela je dr. sc. Irena Pavela Banai.

Program uključuje više od stotinu radova u sklopu predavanja, simpozija, usmenih i poster priopćenja, te stručnih radionica.

Simpozij traje do subote, 24. kolovoza.

26. travanj 2024 05:46