StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: POSLJEDNJI DAN FESTIVALA PLESA

Evo što su na Monoplayu izvele zadarske plesačice Patricia Gospić, Nataša Kustura, Korina Oltran i Maja Petani

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2019. - 20:02
mono 5 f

Posljednji dan festivala plesa i suvremenih izvedbenih umjetnosti Monoplay - koji njeguje solo formu, završen je izvedbama plesačica zadarske plesne scene koje su na velikoj pozornici Kazališta lutaka Zadar izvele četiri kraća plesna komada: Patricia Gospić u suradnji s koreografkinjom Mateom Bilosnić, Nataša Kustura, Korina Oltran i Maja Petani. U foajeu kazališta na tepihu od plakata Zadarskog plesnog ansambla, održan je performans koji je konceptualno zadala Sanja Petrovski,  a u izvedbi i koreografiji Filipe Bavčević i Lade Petrovski Ternovšek.

 Predstava koja je slijedila bilo je nadasve zanimljivo scensko uprizorenje, jednostavno i kompleksno istovremeno: Marco Cavalcoli, kao Veliki diktator uprizoruje sve replike i zvukove filma Čarobnjak iz Oza koji se vrti iznad njega. Na taj način film za gledatelje dobiva novu dimenziju o čemu je performer  raspravljao  nakon predstave s voditeljima kritičkog parkura Mariom Županovićem, Ivom Nerinom Sibilom i publikom.

Festival je kroz pet dana prikazao sedam velikih predstava i jedanaest kraćih, svaki dan su održavana  predstavljanja knjiga,  predavanja i promocije raznih novih projekata u nastajanju, koncert, i za završetak večeri probrani DJ-evi koncipirani po programaciji festivala Monoplay. U organizaciji je sudjelovalo tridesetdvoje ljudi, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zadar, Zadarska županija i zaklada Kultura nova.

17. travanj 2024 00:47